Китай обмисля забрана за копаенето на крипто

в Крипто

Reuters съобщават, че на 8 април, китайската Комисия за национално развитие и реформи (NDRC) представи преработен списък на сферите, в които възнамеряват да предприемат определени действия.

Агенцията иска да насърчи затягането на контрола или да забрани някои от тези индустрии напълно. Първоначалната версия на списъка беше създадена през 2011.

Крипто добивът попада в списъка на китайските забрани

Копаенето на криптовалути и особено добива на bitcoin, вече е добавено към списъка на NDRC. Дейностите в този списък възлизат на 450 позиции, които, според представителите на агенцията, трябва да бъдат забранени възможно най-бързо, тъй като тези индустриални зони не отговарят на действащите китайски закони, не са регламентирани или са признати за опасни или вредни за заобикаляща среда.

Планът не съдържа конкретни дати, кога копаенето на биткойн трябва да бъде забранено в цялата страна, което подчертава необходимостта от спешно осъществяване на тази идея. Обществеността може да коментира проекта на списъка до края на първата седмица на май.

Дългогодишната опозиция на Китай спрямо крипто

Документът „Security Times“, собственост на правителството, пише във вторник, че гореспоменатият законопроект показва отношението на китайците към индустриалната политика.

От 2017, Китай сериозно натиска криптовалутната сфера. Първо, правителството забрани ICO. След това погна и крипто борсите, което ги накара да се преместят в чужбина. Китайските търговци продължиха да ги използват чрез VPN или други изобретателни начини.

По-късно Китай започна „лов на вещици“ срещу множество крипто добивни компании, включително някои от най-големите в света, за да се преместят извън страната.

Китай е лидер в копаенето на крипто

Някои от базираните в Китай компании са лидери в областта на производството на хардуер за добив крипто. Сред тях е Bitmain – производител на чипове, основан от Джихан Ву.

Освен това, в Китай бяха създадени и някои големи глобални крипто платформи, преди да започне тежкия натиск срещу тази индустрия – сред тях са Neo и Tron Foundation. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе