Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Китай легализира проституцията

в Лайфстайл
Loading...

Китай отменя наказанията за проституция

Китайските власти планират да отменят наказанията за проституция, както и за лицата, които използват техните услуги, съобщава „Чайна дейли“.

Изданието се позовава на доклад, подготвен от Комисията по юридически въпроси към Постоянния комитет на Общокитайското събрания на народните представители /ПК на ОСНП/, чиято редовна сесия се провежда в столицата на КНР. Според документа, компетентните държавни органи в най-скоро време трябва да подготвят програма за преобразования, която ще внесе необходимите промени в националното законодателство.

„Съществуващите правила противоречат на Конституцията, която трябва да осигури защита на човешките права. Новото законодателство ще реши този проблем“, заяви заместник-председателят на Общокитайската асоциация на адвокатите Чжу Чженфу.

Очаква се, че съответните поправки ще бъдат одобрени още тази събота на закритата сесия на ПК на ОСНП, която се провежда два пъти месечно в Китай.

Според съществуващите закони, приети през 1990 г., за проституция и ползването на нейните услуги се налага присъда от 6 месеца до 2 години затвор. Освен това уличените в този вид престъпления са задължени да преминат курс по превъзпитание.

ТАСС

ПО ТЕМАТА

Робство в 21 век | Каталогът с роби на Ислямска Държава: Секс с 1-годишно бебе – 172 долара

Атлантически ценности и идеали: щата Калифорния узакони детската проституция

САЩ узаконяват педофилията, инцеста, зоофилията и некрофилията

 

 

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе