Китай е световен лидер по блокчейн проекти

в Блокчейн
Loading...

Говори се, че Китай е водещ в света по броя на блокчейн проектите, които понастоящем се провеждат в страната, съобщава китайско-английски вестник на 2 април.

Позовавайки се на доклад на Blockdata, сайта заяви, че в Китай има 263 проекта, свързани с блокчейн, които представляват 25% от общата цифра в света.

Ли Силей, главен технически директор в платформата за блокчейн разработка Qulian Technology, твърди, че финансовият сектор е най-големият потребител на блокчейн технологията, особено в секюритизацията на активи за банки и брокери.

Крис Чърч, главен директор по бизнес развитието на базираната в Ню Йорк фирма Digital Asset, отбеляза важността на правенето на бизнес в и близо до Китай, тъй като фирмата започна да работи с Хонконгските борси и клиринги (HKEX). Чърч твърди, че “една от причините HKEX да са толкова важни за нас е, защото те са врата към фондовия пазар на континента”.

Миналата година, Световната организация за интелектуална собственост съобщи, че повечето патентни заявки, свързани с блокчейн, идват от Китай. Данните, събрани от Томсън Ройтерс от международната патентна организация, показват, че повече от половината от 406 патента през 2017 са от Китай: страната представи 225 блокчейн патента, последвани от САЩ (91) и Австралия (13).

Съвсем наскоро, China Shipbuilding Industry Company Limited, дъщерно дружество на гигантa за превоз на стоки чрез кораб, China Shipbuilding Industry Corporation, подписа споразумение с Банката на Шанхай, по силата на което тя ще проучи как тя може да приложи блокчейн за финансиране на своите доставчици нагоре по веригата.

Миналата седмица, в провинция Дзиенсу бе открит многогодишен проект, наречен „План за прилагане на развитието на транспортната инфраструктура“. Според плана, блокчейн ще бъде една от технологиите, които местните власти ще използват за реформиране на местната транспортна инфраструктура. Cryptodnes. bg

 

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе