Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Киану Рийвс тайно финансирал детски болници

в Лайфстайл
Loading...

КИАНУ РИЙВС БЕЗ ДА ПРИКАЗВА ПО ВЪПРОСА, ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ФИНАНСИРА ДЕТСКИ БОЛНИЦИ ЗА ОНКОБОЛНИ ДЕЦА

Самият Киану е бил само на 3 години, когато баща му влиза в затвора за търговия с хероин и впоследствие ги изоставя него и майка му. За последен път вижда баща си на 13-годишна възраст.

Впоследствие, в живота му една след друга му се стоварват страховити трагедии – дългогодишната му партньорка Дженифър Сайм ражда в 8-ия месец на напредналата й бременност дъщеря им мъртва и само седмица по-късно самата тя загива в автомобилна катастрофа. По-късно, през 90-те, по-малката му сестра Ким пък е диагностицирана с левкемия и той буквално води зверска битка с рака й цяло десетилетие, докато заболяването й накрая влезе в ремисия и през цялото това време той е бил настойник на сестра си.

По време на битката на сестра му с рака, той започва да дарява пари на детски отделения и детски болници, специализирани в лечението на онкоболни деца без никой да знае за това. Впоследствие създава своя фондация, която се стреми да финансира изследвания в областта на рака, като подкрепя детските отделения и специализираните детски болници. “Никога не се е и опитвал да потърси кредитиране за никоя от тях, никой дори не знаеше, че го прави…”

Българска Легия за защита / Bulgarian Defense Legion

Киану Рийвс: За мен всичко свърши – няма да имам деца

Киану Рийвс за себе си

Киану Рийвс: Виждате ли хората зад мен ?

Киану Рийвс обяви при какви условия ще се снима в четвъртия филм „Матрицата“

 

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе