Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Качински заклейми гeй пapaдитe

в Свят
Loading...
Полша не бива да се поддава на “пътуващия театър” на гей прайдовете, заяви лидерът на управляващата в Полша консервативна партия “Право и справедливост” (ПиС) Ярослав Качински в момент, когато католическа Полша се готви за парламентарните избори на 13 октомври, съобщава Ройтерс.

За партия “Право и справедливост” правата на ЛГБТ общността са основна тема на предизборната кампания и хората с различна сексуална ориентация са представяни като носители на опасна западна идея, която подкопава традиционните католически ценности.

“Тази офанзива, този пътуващ театър, който се играе в различни градове, за да се провокира, а после да се плаче. . . че “ние сме пострадали”, това трябва да бъде разобличено и отхвърлено”, каза лидерът на ПиС на предизборно събитие в град Сталова Воля, наречено “семен пикник”. За да се регулират тези неща, трябва да се прилага законът, каза Качински, без да уточни какво има предвид.

Той заяви, че е благодарен на полския епископ Марек Йендрашевски, който този месец каза, имайки предвид комунистическите управници, че Полша преди е била нападната от “червената зараза”, а сега е нападната от “зараза в цветовете на дъгата” на гей активистите. БTA

ПО ТЕМАТА

Патриархът заклейми гей парада! Казано е: “Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто – зло…”

Последни от Свят

Отиди Горе