Като ви е скъпо в Слънчев бряг почивайте в Лос Анджелис

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Вчера (из)родната Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) назначи минимална изкупна цена за „най-евтиния“ производител у нас АЕЦ „Козлодуй“ в размер на 5,39 стотинки/кВт.ч. Вижте сега КЕВР-а на Лос Анджелис, каква цена ще назначи до края на месеца, на „най-скъпия“, според (из)родната енерГЕПИйна мафия, производител в САЩ. Това ни показва и разказва списание Форбс (Forbes) (за по-добър преглед и прочит на началото на статията кликнете с мишката върху снимката):

По-курса лев-долар цената на електроенергията в Калифорния ще бъде 3,5 стотинки/кВт.ч. Сравнихте ли вече с минималната изкупна цена, практически на себестойност, от АЕЦ „Козлодуй“? А ако миксираме, усредним претеглено цената от слънцето и батериите в Лос Анджелис ще се получи, че тяхната цена е ДВА ПЪТИ по-ниска от „най-евтината“ наша???

През последните месеци и години политико-медийно-енерГЕПИйната мафия открадна от всички нас милиарди, за да ни лъже, че ще ни построи нова и „евтина“ АЕЦ „Белене“. Все по-ясно става, че това никога няма да се случи, но организираната престъпност не се отказва, защото може да ни подстриже с още няколко милиарда.

Какво общо има това с почивката на Черно море ли? Сега куцо и сакато обсъжда цените на чадърите и шезлонгите, но никой не си дава сметка, че най-вероятно с тези наистина високи цени чорбаджиите се опитват да компенсират други цени, зависещи от скъпия ток, но които предпочитат да не повишават? За година цената на тока за бизнеса у нас е скочила с над 30%. Не съм адвокат на чорбаджиите, а и повече от 10 години не съм бил на нашето черноморие. Аз работя, а не почивам!

Утре, 3-ти юли, цената на тока за бизнеса у нас е … „ПожаАА…ААар!!!„. Не се забелязва някой от потърпевшите да е недоволен от този факт? Когато на един народ цената на шезлонга му е проблем той може да поеме всякаква цена на тока.

Георги Котев

ПО ТЕМАТА

Forbes: България се управлява от тъпоумен интригант