Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Караваната sCarabane: Готови за апокалипсиса! (ВИДЕA)

в Лайфстайл

На пътя sCarabane прилича на нещо като лъскав контейнер на колела. Но след като се позиционира и “разгъне” нещата коренно се променят. Двете странични стени се отварят, създавайки покрита веранда от едната страна, а от противоположната се оформят спални помещения.

Двутоновото чудовище се монтира върху релса във формата на правилна окръжност. Това позволява на sCarabane да бъде програмирана автоматично да се завърта около оста си, следвайки движението на Слънцето по небосклона и да улавя максимално количество енергия.

Позиционирането отнема около 30 минути, според дизайнерите на sCarabane от френската компания Green Cat Technologies.

Мобилната къща разполага с две и половина спални – голяма спалня за възрастни и детска спалня с две отделни легла. Половинката спалня е дневната, в която ъгловият диван се превръща в легло.

Кухнята е напълно оборудвана и разполага с хладилник, фризер, миялна машина и готварска печка на газ.

sCarabane е 100% енергийно независима, което позволява на едно семейство да почива в нея за неопределено време. Вятърната турбина е с вертикална ос и може да се прибира. Соларните панели се разгръщат, а голямото параболично огледало концентрира слънчевата светлина и я превръща в топлина. Турбината и соларните панели дават по 500 W мощност, достатъчна за да захрани битовата електроника. Гигантското огледало загрява вода за кухнята и банята. Има монтирани колектори за дъждовна вода, както и нано-филтрация.

sCarabane е все още прототип и няма определена дата на стартиране на продажбите, както и няма още цена. Но добрата новина е, че Green Cat Technology работят на пълна пара, за да се случи това възможно най-скоро.

Бъдещите собственици на sCarabane ще разполагат с един мини луксозен дом, с който могат да отидат навсякъде по света, без да са зависими от електричество, топлина и чиста вода.

Camping. BG

Loading...
View this post on Instagram

Inside sCarabane

A post shared by sCarabane (@scarabane) on

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе