Канадски университет предлага блокчейн обучение

в Блокчейн
Loading...

Базираният в Канада, Университет на Британска Колумбия (UBC) обяви програма за обучение на магистъри и докторанти по блокчейн технология и DLT.

Учебният план е създаден, за да изгради компетентност по отношение на блокчейн и се фокусира върху прилагането му в четири области за обществена полза: здраве и уелнес, чиста енергия, регулаторни технологии и местни проблеми.

UBC твърдят, че се надяват да обучат 139 студенти за период от шест години, а завършилите трябва да разполагат с инструменти за оценяване на блокчейн решенията, както и да идентифицират възможностите за имплементация на технологията.

Канадската национална изследователска организация с нестопанска цел Mitacs и 15 индустриални партньори ще предоставят $2,44 милиона за 156 стажове и проекти за следдипломно обучение.

Студентите в UBC основаха “Биткойн Клуб” през 2014 година. Уебсайтът на клуба заяви, че целта му е „… да осигури среда, в която идеите, проектите, програмите, събитията, бизнеси, които са свързани с биткойн, могат да бъдат изучавани и развивани. ”

Съобщава се, че клубът се фокусира върху образованието и ангажираността, възможностите за биткойн разплащания при търговците на кампуса, получаването на наставничество от професионалисти в бранша и осигуряването на инкубация за биткойн предприятия в университета.

В края на май, Университетът в Дъблин си партнира с технологичната компания Technology Ireland ICT Skillnet, за да стартира магистърска програма по блокчейн технология, която е първата по рода си в Ирландия. Cryptodnes. bg

Ирландски университет предлага магистратура по блокчейн


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

Последни от Блокчейн

Отиди Горе