Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Как това да притежавате Биткойн може да промени живота Ви

в Крипто

Едно нещо, което големият скок на цените през 2017 г. ни научи е как да HODL-ваме.

Сега има много повече хора, притежаващи BTC, отколкото преди две години, и тази тенденция трябва да продължи. Задържането само на малка сума може да промени живота на човек през следващото десетилетие или две.

Hodl за бъдещето

С над 18 милиона биткойни, които сега са в обращение, и с наближаването на халвинга, търсенето и предлагането ще придобият по-голямо значение от всякога през следващите няколко години. Експертите от индустрията съветват всеки, който се задълбочава в крипто пазарите, да притежава поне един BTC.

Биткойн пионерът – Чарли Шрем – изчислява, че 5-10 BTC ще са достатъчни, за да променят човешкия живот през следващите двадесет години.

„Честно казано, най-добрият начин да HODL-вате Биткойн дългосрочно е да се сдобиете с 5 до 10 BTC и да ги държите в студено хранилище, дори и да нямате достъп до него.“

Той може и да е на прав път, но най-важното е, че тази сума е извън обсега на повечето хора. Не много от нас имат 45 до 90 хиляди долара на разположение за инвестиция, така че да се стремим само към един би било по-реалистична цел.

Binance посочи, че разпределението на теоретичното текущо предлагане на флагманската криптовалута и световното население води до само 0,003 BTC на човек.

Само с $27 за 300 000 сатоши, това е далеч по-достъпна алтернатива за повечето хора и може да осигури добра отправна точка за акумулиране на сатошита.

Биткойн e по-добър от фиатните валути

Положението за световната икономика е сравнително ясно, тъй като централните банки предприемат отчаяни мерки. Това ще окаже изключителен натиск върху повечето фиатни валути, които все още се отпечатват по желание на банките, докато дълговете ескалират.

Водещата световна икономика и резервната валута са в затруднение. Вятърът на промяната духа и дните на доминация на долара наближават своя край. Преди сто години, $100 щяха да купят същото количество храна, дрехи и домакински стоки, колкото днес биха ви стрували $2500. Това е просто неустойчиво.

Бившият конгресмен и “Биткойн бик”, Рон Пол, коментира непрекъснатата девалвация на долара и масивните недостатъци в сегашната банкова система:

“Доларите, за които се работи толкова усилено, имат все по-малка покупателна стойност, но правителството ви казва, че няма „достатъчно инфлация“. ФЕД е създаден от правителството монопол, който фалшифицира трилиони долари и вие трябва да вярвате, че това е ‘капитализъм’.”

Биткойн е решението на това (каквато е първоначалната му концепция) и по-младите поколения и институции, които купуват и държат дългосрочно, тласват цените нагоре. Само малко количество криптовалутата може да е достатъчно, за да промени живота ви, ако някои от ценовите прогнози се окажат верни. Cryptodnes. BG

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе