Как се дирижира енергийния геноцид в България

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Чували ли сте някога за съществуването на Световен енергиен съвет (World Energy Council), акредитиран към ООН, създаден преди близо 100 години, през 1923-та. Ако не сте днес ще го научите плюс факта, че България се представлява в него от изтъкнат (из)роден енерГЕПИен „експерт“, настоящ председател на парламентарната Комисия по енергетика и известен с прякора си Баничката. Истинското му име е Валентин Николов и от 2009-та г. насам е инсталиран от организираната престъпност като депутат, заместник министър и изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“. В настоящия момент пак е депутат.

Но нека се върнем към световното енерГЕПИйно правителство (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

На сайта на световното енерГЕПИйно правителство е натъртено, че българското представителство в организацията е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ. Също така е посочен адреса на нейното представителство в София, в долния десен ъгъл на снимката. В същото време в Устава на българската организация е посочен адрес на седалището и, който съвпада с адреса на Министерството на енергетиката в червеното каре на снимката.

Вчера лично отидох на крак, да се убедя, че посоченият от Световния енергиен съвет адрес съответства на указаното му предназначение. Пред и около сградата на посочения адрес НЯМА никакви знаци за нейното предназначение и начин на използване. Тя е видимо необитаема и неизползваема. Тогава се обърнах към Google Earth и ето какво ми показа той:

Преди 4-5 години същата сграда е била офис на Застрахователно дружество „Енергия“. Сега надписа, който виждате между втория и третия етажи на сградата отсъства.

Някой от вас някога и някъде да е чул за някакво ползи за народа на България от това сътрудничество със Световния енергиен съвет? Това е невъзможно при положение, че тази организация се представлява у нас от Вальо Баничката. За близо десетте години, от както организираната престъпност го изведе под светлините на прожекторите, той е съавтор на множество престъпления, срещу всички нас на обща сума от много стотици милиони лева. Той неведнъж е бил герой в този блог, по повод на поредното му престъпление.

 

На снимката Баничката е третият от ляво на дясно. Крайният в дясно е евродепутатът Владимир Уручев, който в нарушение на Конституцията беше инсталиран да помага на Баничката по „усвояването“ на милионите от АЕЦ „Козлодуй“, като формално и в разрез със закона беше назначен за заместник изпълнителен директор.

За днес стига, но не се съмнявам, че ще има още много поводи да си говорим за Световния енергиен съвет.

От краткото видео по-долу можете да видите, как преди около месец станах свидетел на размяна на целувки между Баничката и министър енерГЕРИка, буквално на два метра от погледа ми.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)