Как може правителството да смаже Биткойн?

в Крипто

В неотдавнашен подкаст на Стефан Ливера, известният икономист и поддръжник на Биткойн, Сайфедеан Амус, обяснява как правителствата биха могли да убият биткойн и защо никога няма да го направят.

Амуст е известен и като автор на книгата “Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking”.

Когато Амус получи въпрос за това как правителствата могат да убият Биткойн, той даде много интересен отговор.

Забраната на BTC няма да помогне

Aмус предполага, че прилагането на крипто забрана едва ли ще попречи на хората да го използват. Всичко може да се приеме като причина за забрана – престъпна употреба или пазари на тъмната мрежа.

Икономистът обаче казва, че най-вероятно подобна забрана ще бъде най-добрата реклама за флагманската криптовалута.

Хората мислят, че ако правителството приеме закон, който забранява биткойн, тогава BTC си отива и те започват да ни се присмиват и това е краят на историята. Мисля, че всъщност е обратното.

Амус вярва, че пълната забрана на биткойн ще направи точно обратното – ще привлече повече внимание към криптовалутата и ще насърчи хората да започнат да я използват, тъй като идеята зад BTC е да мести парите на даден човек, без да е необходимо информирането на правителството или банките.

Как властите могат да унищожат Биткойн

Според икономиста, единственият начин, по който правителствата могат да се противопоставят и смажат биткойн, е да се конкурират с него. Такова съперничество може да означава, че правителствата ще направят използването на BTC ненужно чрез създаването на определена технология или използването на обратен подход.

Най-добрият начин, казва Амус, е правителствата отново да приложат златния стандарт, който вече не се следва и да позволят на хората да имат повече финансова свобода и поверителност, когато използват своите средства.

Това едва ли би било това, което ръководителите на страни биха искали да направят, което означава, че биткойн вероятно ще остане актуален. Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе