Как изглежда бъдещето за Етериум?

в Крипто
Loading...

Фондация Eтериум обяви постигнатите резултати през последната година и как планира да разпредели ресурсите си през следващите 12 месеца.

Етериум предефинира стратегията си, за да направи това, което е най-добро за екосистемата, като се фокусира върху добавянето на още стойност към блокчейна, където това е възможно.

Фондацията се отдалечава от концепцията изцяло сами да разработват решения на нововъзникващите проблеми.

Вместо това те разпределят възможностите на общността, като изтласкват ресурси към екипите в екосистемата и насърчават други организации да подобряват блокчейна, така че да може да стане по-децентрализиран и устойчив.

Етериум е разпределител на ресурси и разбира своята отговорност да гарантира, че всеки долар се изразходва правилно. Само 0.6% от всички ETH токени са собственост на Фондацията, както и други парични резерви.

Тези средства ще намаляват с времето, тъй като се правят нови инвестиции за подобряване на мрежата. Други източници на финансиране са Gitcoin и MolochDAO, които инвестират свои собствени ресурси, за да помогнат за изграждането на жизненоважни проекти върху протокола.

През последната година беше постигнат значителен напредък за надграждане на цялата екосистема на етериум. Различни клиентски екипи, включително Nimbus, Prysm, Sigma Prime и Substrate Shasper работят върху основната актуализация, именувана ETH 2.0.

За да улесни прехода към новия протокол, например, ETH 1.0 ще подобри краткосрочната скалируемост и устойчивост на Етериум. Значителна част от усилията на екипите за изследвания, разработки и сигурност са насочени към ETH 2.0, тъй като повече ресурси се пренасочват към тестове и одити.

Планове за следващата година

Общността на Етериум продължава да расте с течение на времето. Известни организации като Microsoft, HTC и Opera показаха интереса си към разработването на нови технологии върху протокола.

В резултат на това, Фондацията осъзна, че няма значение дали проектът е вътрешен или външен. Потребността се основава на ефективността на капитала, изразходван за постигане на целите на Етериум.

През следващите 12 месеца Фондацията планира да похарчи 30 милиона долара за проекти, които са от голямо значение за екосистемата.

Научните изследвания и развитието са най-важните стълбове на рамката на Етериум. Така 19 милиона долара ще бъдат разпределени в текущи инженерни проекти като ETH 2.0, държавни канали и Plasma, eWASM и езици за създаване на интелигентни договори. Тези проекти разчитат на активна и критична работа, която поддържа и подобрява мрежата.

Други $8 милиона ще бъдат използвани за поддръжка на текущия протокол, ETH 1.0, който се използва от значителен брой компании за разгръщане на техните токени. Тъй като милиарди долари в активи се създават с помощта на Етериум блокчейна, много е важно да продължат подобряването на различни технологии като Geth, Solidity и Web3.js, както и Ethers.js.

Фондацията ще инвестира останалите $3 милиона в разрастването на общността на Етериум, за да гарантира успеха му. Тя ще се фокусира върху подпомагане на образованието и на борда на разработчиците, както и на общностни събития и годишни събирания, за да привличат нови таланти.

Изглежда, че Етериум постига стабилен напредък. Като водещ в света блокчейн базиран на интелигентни договори, той продължава да прави подобрения в своя протокол, за да продължи да бъде избор номер едно за новите начинания за разработване на дигитални токени.

Голям брой компании като EOS и TRON се присъединиха към пространството, създавайки свои собствени блокчейн проекти, отново базирани на интелигентни договори, които биха могли да представляват заплаха за Етериум.

Фондацията обаче работи за ефективно използване на ресурсите си, за да даде възможност на обществото и да направи значителни стъпки към подобряване на екосистемата.

По-рано тази година Етериум премина през значителни подобрения, реализирани като хард форковете, известни като Constantinople и St. Petersburg, които намалиха наградата от 3 на 2 ETH. Сега остава да се видят различните функции, които ETH 2.0 ще донесе със себе си. 

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе