Какво се случи на Територията до 24 февруари, лето Господне 2019

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

СЕДМИЦАТА

– ЖАБИ, ЖАБИ, ЖАБИ! Въпреки многото зрелища, па макар и без хляб, като водеща новина може да се изведе трагичната гибел на една рилска жаба, покрай която станахме известни сред по-любознателната част от света. Промъквайки се покрай охраната, ДАНС, полицията и службите, известният пътешественик и сървайвър Беър Грилс, е докопал една българска жаба, която е била застигната от жестока и нехуманна смърт да бъде изядена жива и пред камерите. Правителството, узнавайки от филма на Беър Грилс за потресаващото му деяние и убийството и гаврата с жабата, наложи глоба от 10 000 лева. Очакваме новите приключения на Грилс – „Оцелей в България, плати си глобата.” Целият свят ни се смее и немее пред глупостта да глобяваш за една жаба, докато си застроил целите планини и морето с бетон! Както и това, че хавлия върху пясъчна дюна се санкционира жестоко от закона, докато мааалко пететажно хотелче върху същата носи облаги като голям инвеститор. Мдааа, винаги е добре човек, ако иска да нарушава закона, да го прави по-мащабно!

– ЧУЖДИ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. Изпълнявайки целта на Северноатлантическия договор за НАТО, да се бъркат навсякъде, където имат интереси, САЩ изпращат 400 военни и техника в ТЕХНИТЕ военни бази на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. Впрочем в базата в Ново село съвсем скоро обявиха обществена поръчка за подземни складове за гориво – около 50 тона. Или нещо такова. Направо предвиждам грандиозен фойерверк. Особено ако американците настояват да се обучават там срещу Русия. Щели да се обучават. На майка си на ………. в другия край на света! По тяхната логика ние можем да пратим наши войници и техника /е, можем да вземем някой танк назаем от Македония, нали и те ще влизат в НАТО, ще отпуснат/, например в Патагония. Поради изконни български интереси там. И си задавам въпроса как пропуснахме момента, в който без разрешението и съгласието на българите, на нашата земя се разположи чужда армия? И то без да сме загубили война. А може и да сме загубили – войната за България, за бъдещето си, за душите си….

– ИК Е ПЕНКИЛЕР. Отново пълзешком се промъква идеята за налагане на Истанбулската конвенция. Както се изказа Мария Габриел /по рождение – българка, по съзнание – джендърка/, Конвенцията щяла да пази киберсигурността. Народът развълнувано обсъжда, че същата ИК може би лекува подагра, язва, пърхот и прочее болежки. Не се разбра само къде трябва да си я сложат за лечението. Моето предложение е лично Габриел да я сложи, където Слънцето не й свети!

– ПОЧИТ И СЕЛФИТА. Годишнината от ОБЕСВАНЕТО на Апостола на свободата беше отбелязана в цяла България. В София Главната Мутра на републиката отбеляза смъртта на Левски с нахилено селфи с фенки. И вместо слова към децата за делото на героя, напомняния да кажат на бабите си с кого са се снимали. Явно се смята и той за герой и Слънце, което огрява света. Започвам да си мисля колко уважение и почит ще събере, ако бъде обесен….Ех, мечти!

– РЕЧ ЗА АПОСТОЛА. Словото на Президента Радев на 19 февруари беше ….различно. Различно от клишираните речи, които звучат еднакво и почти никой не ги слуша и минута след края им не ги помни. Президентът ни накара да се замислим за Левски днес. И за срама, че не правим нищо и предпочитаме удобството пред България. Една икона срещу един диван. Днешната дилема на българина….

– НАЦИЯ НЕ Е МРЪСНА ДУМА Луковмарш отново разедини нацията. От „осанна” до „разпни го”. Всъщност събитието не е толкова отбелязване на един български генерал, победите на бойното поле на когото са безспорни. А настояване да защитаваме интересите на България. Че да си националист и патриот не е срамно. Че политиците трябва да мислят преди всичко за България. Все по-ясно става разделението на българи-патриоти и българи-евроджендъри. Допирни точки засега няма, защото ценностите са различни. За мен например основна ценност е България, българите, семейството. За евроджендърите – евроатлантическите ценности, каквито и да са те, толерантността, налагана с полицейски палки на всеки, който не иска да му се натрапва различността, които предпочитат НАТО пред българската армия и Америка пред България. Време разделно….

– ЧАКАЛНЯТА. Боку ни ощастливи с новината, че през юли щели да ни пуснат /забележете думата – „пуснат”, все едно сме мръсни окаляни помияри пред вратата и благоволяват да ни пуснат/, в еврозоната. Не знам защо ГМР очаква песни и танци на народите от радост за новината. Явно си въобразява, че и ние ще се радваме, че ще опоскат и ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ, който е и целта на това влизане в еврозоната. И ще погребем недостойно българският лев, символ на свободна България. Надеждите ми са: първо, че тогава Боку ще е в чакалнята на „Векилски” и второ – че и в чакалнята няма да ни пуснат, че ще им окаляме чистичката кочинка.

– ЦЕЦКУ УМОРА НЯМА. Не мога да не отбележа с неохотно възхищение и совалките – физически и мисловни, на Цецку. Започнах да се притеснявам за него. Направо на зомби вече е заприличал. Приключва в телевизиите в полунощ и в седем сутринта пак го гледаме оцъклен от екрана. Не е човешко, да знаете! А и започна много да си повтаря репертоара като развален грамофон. Путин, хибриди, Нинова, БСП-лоши, ГЕРБ-добри, който е за нас – евроатлантически ценности, който не е за нас – путински трол, хибрид, гадина. Овърша общините, телевизиите, медиите и къде ли още не. Направо човек да го е страх вече порно да си пусне…..ако види Цецку там в такъв момент, ще е тотал щета, която и тонове виагра няма да могат да поправят! Естествено, гурутата от „Конрад Аденауер” дойдоха да подготвят гербавите за изборите. Не вярвах, че ще го кажа, но си приличат с Цецку, направо като рода си изглеждат.

– ДА СИ ЗНАЯТ. Лошото е, че Цецку понеже се умори да ходи нагоре-надолу, вече разпореди на кметовете да му водят УЧЕНИЦИ да ги агитира на място. И ако в една нормална държава това би предизвикало нечуван скандал, на Територията се отбеляза като дребно партийно мероприятие. Понякога точно липсата на възмущение към неправдата и престъпността са най-показателни за апатията и за катастрофата. Хора, бдете!

– ТАНКОВЕТЕ ДА ДОЙДАТ. Шкембе войвода предлага танковете да дойдат. И двата! Тоест при масови безредици /разбирай протести срещу властта/, армията да тръгне срещу народа. И евентуално да стреля. Мисля, че е крайно време медицинските лица да вземат отношение по случая!

– ДА ВЪРТИМ ЕДНИ ПАРИ. И тъй като се задават избори, гербавите ще опростят на недосегаемите едни пари за едни дългове. Те пък след няколко месеца ще им върнат жеста. А, бе, важното е да въртим едни пари…..

– ЦЪФТЕЖ И ЗРЕЛИЩА. Както винаги, зрелищата са на ниво, както казва Премиерът-Слънце – просперираме, цъфтим, връзваме, а в много случаи –и окапваме. Че хлябът е малко, хлябът не стига, деца! Само със зрелища не се живее. Особено пошли в треторазреден театър….

– Бог да пази България!

Адв. Елена Гунчева във Фейсбук