Какво се случи в Колонията до днес, 16 февруари лето Господне 2019?

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

СЕДМИЦАТА

– КОЛОНИЯТА. Без съмнение водеща новина през седмицата е инспекцията на Губернатора на Колония Булгаристан – Ерик Рубин. Неговото Превъзходителство се постара, инспектира Министерски съвет, правителството, даде пресконференция, докато нашите политици му пригласяха отстрани. След това благоволи да инспектира Българската Народна Банка. Указа да не ползваме техниката на Хуауей. Американците не давали. Не били готини, защото им подбивали пазарите. Даде ценни наставления на колониалната администрация и наби канчето на аборигените, които смеят да гледат настрани от Великия бял сахиб отвъд океана. Замислям се, че в нормална суверенна държава биха го изхвърлили като мръсно коте като „персона нон грата”, но след това се сещам, че правителството е назначено от тях… Няма кой да го поиска.

– НОВИЧОК И РУКОЛА. Гербачокът вилнее с пълна сила по Територията. Разбрахме, че нашите политици, явно за да не притесняват материала, са пазили в строга тайна от 2015 години хибридни руски атаки и натравянето на Гебрев с новичок. След това се оказа, че не е новичок, а е салата от рукола. И някакво вещество в кафето, пестицид, плавно преминаващ с всяко изявление в Новичок. Как пък никой не умря, направо сме разочаровани. А ако хибридните атаки са били толкова зловещи, защо са избрали гербавите!?! Въпрос за 100 000 лева! По случая британската посланичка, решена като магистрална труженичка, даде заедно с шофьора на Мето пресконференция, че британските журналисти установили, че преди три години българинът Гебрев е натровен от руските агенти на Путин с новичок! Много компетентно го каза. За чий я интересува преди три години кой се е натровил в Колонията, не стана ясно. Само стана ясно, че всички вкупом се опитват да ни втълпят, че Путин търчи и трови наред. Защо ли не почне с правителството, се питам аз?

– ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ. Ленчето Кремчето, освен че поиска повече НАТО в Черно море, отново настоя да харесваме евроатлантическите ценности, да мразим Русия, да обичаме краварите и да даваме повече пари за оръжия – на САЩ, естествено. За да отбиваме хибридните атаки на Путин. Докато даваше интервюто, й влезе в сила присъдата за кражба в Полша. Евроатлантически ценности – явно включват пълна липса на срам! Друг е въпросът Атлантическият клуб как не се засрами от ситуацията.

– КУЛТУРА И КОРУПЦИЯ. Покрай руколата Боилчо Културата след три дена се забрави. Както и загубеното дело за неустойката, почти стоте хиляди за съдебни разноски, и корупционният скандал. Културата оцеля! Корупцията – също!

– СЛУЖЕБНА ПОБЕДА ЗА ГЕРБ. По стара българска традиция в последния момент преди изборите се правят належащи промени в Изборния кодекс, гарантиращи статуквото. И също по стара традиция, гербавите решиха, че материалът трябва да се улесни и да не си затормозява мозъка с преференциално гласуване. Това по искане на ДПС, чийто избиратели не могат да осмислят за какво иде реч и им е трудно да си заработят парите. Или да се отчетат пред партията. Не се въведоха за пореден път изисквания за образование за членовете на изборните комисии – явно, за да караш мотор, трябва да имаш образование, но да определяш изборни резултати – не. Няма изискване дори за основно образование. Но в мътна, тоест неграмотна среда, най-лесно се правят фалшификации. ЦИК остава в същия състав дори след края на мандата си, за да гарантира победата на гербавите. Разбра се, че чак след местните избори ще ги сменят. Нещо неясно за някого! Машинното гласуване било средство за манипулиране на изборите разбрахме. За разлика от протоколите, които ги пишат неграмотните. И се подменят в движение. Цецку се готви за избори – по герберастки, с манипулации и фалшификации.

– ГЕРБ И ДПС СЕ ПРЕГЪРНАХА. Цветанът на мисълта призна без всякакъв срам, че за да запазят управлението стабилно, са се съюзили с ДПС. Трапезата преди всичко. Гербавите се паникьосват сериозно, след като допряха до Почетния Председател да ги крепи. Той ги крепи, обикновено отзаде, както би казала Пекинската патица!

– И НИКНАТ ЗАВОДИ. Както благоволи да спомене Премиерът-Слънче, никнат заводи като гъби. Ей на, той настоява да се построи и завод за ремонт на Кефките. Нищо, че още не са дошли и евентуално ще дойдат след три години. Той вече знае, че ще трябват веднага ремонти. Ей, велики сме, проспериращи сме, за осем самолета завод за ремонти ще строим! Странното е, че преговорите още не са започнали, а Шкембе войвода вече е пратил писмо за доставката им. Явно всичко е решено, на аборигените ще се каже, когато му дойде времето….

– ПОЛИЦАЙ, ДОНОСНИК, АДВОКАТ, ДОНОСНИК. Мечтата на службите се сбъдна – от всеки българин – доносник. Нещатен и неплатен. Но задължен. Всички са задължени по творенията на Барни Ръбъла на правото да доносничат за клиенти и хора, с които работят. Да ги следят как се обличат, какви коли карат, откъде са им парите и незабавно да докладват. Особено адвокатите. Това, че Конституцията гарантира неприкосновеност на адвокатската тайна, на кореспонденцията и съобщенията между адвокат и клиент, явно не означава нищо. Всички – доносници! Мечта! Всички оваляни в калта до ушите, всички заподозрени, всички подозиращи се!

– ГРАНДИОЗЕН ГРАНТ ПРОТЕСТ. Великият протест срещу Президента Радев се провали. Злите езици говорят, че някой откраднал бананите и парите за протеста. Та затуй само няколко грантаджии и гербаджии самотно стояха като напикани пред Президентството да протестират. Около 35 броя. И още толкова журналисти и публика. Интелектът, възпитанието и класата на протестиращите потресоха всички зрители. Президентът мисля, че е останал леко разочарован, все пак човек се надява враговете му да показват поне малко стил и качество. Затуй и не ги почерпи с локум, както го упрекват в социалните мрежи. Но пък и те не стояха много, като видяха, че не са 100 000, и се разотидоха на десетата минута.

Новичок, гербачок, хибридни атаки, Сикрет сървис на ръкавелите на Цецку, избори и НАТО, още двама запалили се живи от мизерия в проспериращата Колония. Заводи никнат като гъби, Великият бял сахиб се грижи за нас.

Бог да пази България! И да не забравяме – българи сме, не аборигени!

Адв. Елена Гунчева във Фейсбук