Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Какво означава EOSIO 2.0 протокола за EOS?

в Блокчейн
Loading...

EOS разработчика “Block.one” обяви версия 2.0 на протокола с отворен код на “EOSIO”. Така гласи официално прессъобщение, споделено на 8-ми октомври.

EOS IO е базиран на блокчейн протокол за интелигентни договори, използван за разработване и хостинг на децентрализирани приложения (DApps). Той използва консенсусен модел, наречен делегирано доказателство за участие (delegated proof-of-stake).

Според съобщението на Block.one, ядрото на EOSIO 2.0 включва различни подобрения на EOS VM – високоефективен двигател на “WebAssembly”, специализиран за блокчейн приложения. Той позволява по-ефективно използване на системните ресурси при обработка на интелигентни договори.

Block.one твърди, че актуализираният EOS VM предлага до 16 пъти повече печалба в производителността над EOSIO 1.0, като по този начин значително подобрява ефективността на интелигентните договори.

Други големи разработки включват приемането на стандарти за автентификация на “WebAuthn”, позволяващи да се използва хардуерно устройство за удостоверяване и подписване на транзакции в браузъри без разширения или допълнително инсталиран софтуер за EOSIO приложения.

В прессъобщението се казва, че това ще подобри сигурността, без потребителите да се нуждаят от проследяване на частни ключове или друга информация за акаунта.

За производителите на блокове в мрежата, Block.one също разработи това, което нарича “претеглено прагово производство на блок с много подписи”. Твърди се, че това е начин те сигурно да подписват блокове, използвайки разрешителен слой, който позволява множество ключове за подписване на блок в гъвкава схема без споделяне на чувствителни откъм информация данни.

Изданието включва и нов уеб-базиран инструмент за разработка, наречен “EOSIO Quickstart Web IDE” – понастоящем в алфа – който цели да намали сложността и системните изисквания за изграждане на EOS.io приложения.

Cryptodnes. bg

Какво е EOS

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе