Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Какво е значението на Facebook в крипто екосистемата? – Майк Новограц говори по темата

в Крипто
Loading...

Главният изпълнителен директор и основател на Galaxy Digital Holdings Майк Новограц направи интересни изказвания по време на CNBC Squawk Box на 24-ти май.

Той обсъди пазара на криптовалути и се докосна до въздействието, което очакваният проект на Facebook ще има върху крипто пазара.

Той също така постави под въпрос истинската стойност на златото и подчерта, че Биткойн се е утвърдил като ценност.

Новограц каза без колебание, че крипто зимата свърши. Той твърди, че една от причините за крипто-балона е, че тези, които искаха да “пуснат нова монета, искаха да създадат новия Биткойн.”

Биткойн е на впечатляващ ход от 1-ви април, като цената е над два пъти по-висока. В рамките на месец, криптовалутата стигна от $ 4,100 до $ 8,800.

Той даде интересен отговор на въпроса за присъщата стойност на BTC. Той отклони вниманието от флагманската криптовалута към злато. Той твърди, че ако цялото злато, което е добито, е взето и поставено в три олимпийски плувни басейна, то дава пазарна стойност от $ 8.5 трилиона. Новограц подчерта, че хората не използват злато за нищо друго освен за бижута и да показват богатството си.

Той повдигна важен въпрос, когато го попитаха за инвеститорите, които купуват Биткойн, като се има предвид, че много хора са били опарени по време на ценовите движения на пазара през миналата година.

Новограц каза, че инвеститорите на дребно идват и си отиват и институциите се движат. Той продължи, казвайки, че фонд от най-големите университети в света – Йейл, Станфорд и Харвард – се занимават с крипто.

Facebook е изключително важен за екосистемата.

Това каза Новограц. Той затвърди представата си, като заяви, че платформата е една от най-големите компании в света, а блокчейн проектът е индикация, че “крипто е част от нейното бъдеще”.

Той добави, че монетата на Facebook не е заплаха за Биткойн, а е по-скоро основен тласък за крипто-пространството.

Cryptodnes. bg

Facebook ще стартира фокусирана върху плащания криптовалута

 

Последни от Крипто

Отиди Горе