Какви всъщност са реакторите за АЕЦ „Белене“? (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

В краткото видео (2:29 мин.) има становище по въпроса на концерна Росенергоатом, от края на миналата година, когато реактор №2 беше на път към България и съвсем прясна позиция на министър Теменужка Петкова.

На снимката виждате министър Петкова пред реактора за блок №1, както е написано на английски, върху ръждясалия корпус. Такава снимка НЯМА с реактора за блок №2, въпреки че същата персона посети площадката с желязото през март 2018-та г., а последната пратка беше доставена в средата на януари.

МНОГО ПЪТИ в този блог съм обяснявал и разяснявал какво е това ВВЕР и каква е разликата между 1000 и 1200. Заради нищожния интерес от страна на жертвите към уникалното престъпление не си струва да се повтарям. Търсете си сами.

А сега вижте и сравнете твърденията на двете страни от ПЪРВОТО видео по-долу.

Ако сте забравили, от кога е позицията на министър енерГЕПИка можете да си припомните от ВТОРОТО видео по-долу.

Ако не разбирате, какво пише на руски в първата и третата части на ПЪРВОТО видео можете да си припомните от ТРЕТОТО видео по-долу.

Всичко е повече от просто? И колкото по-просто става, толкова повече обедняваме всички ние.

 

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)