Каква е връзката между атомните бомби и смартфоните? (ВИДЕО)

в СВЯТ

На 29-ти август се навършиха точно 70 години от взривяването на първата съветска атомна бомба, но едва вчера, 17-ти септември, руснаците решиха да отпразнуват тази „светла“ дата и по случая пуснаха 5 минутен специален репортаж в централната новинарска емисия. В началото на репортажа водещата задава същият въпрос, като заглавието, но дали става ясен отговора му ще разберете след като изгледате видеото най-долу, след края на статията.

В краткото видео лъжите са повече от поносимото, но за да не ви занимавам прекалено дълго ще ви заостря вниманието на само две от тях. Едната от тях е, от кога стартира същинския проект за създаването на първата съветска атомна бомба. Във видеото се твърди, че това става още по време на битката за Сталинград, след която хода на войната се обръща. Втората е за това, от къде е добиван урана за същата първа бомба. И двете лъжи ще разобличи и опровергае не кой и да е, а самият баща на народите Йосиф Сталин.

Вижте и внимателно четете Постановлението на Държавния Комитет по отбрана, чийто председател е бил Сталин и който го е подписал. За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките на съответните страници, ако трябва и втори път:

Още от първата страница става ясно, че датата на старта е 20-ти август 1945-та година, когато войната в Европа вече е приключила. Каква битка за Сталинград ги гони съвременните ядрени мафиоти?

От втората страница на Постановлението пък става ясно, от къде Сталин нарежда да си доставят уран, докато започнат да си добиват свой. Да виждате едно познато име на държава там горе, на четвъртия ред?

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА