Кажете ми това число и цената на тока ще падне

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

От вчера политико-медийно-енерГЕПИйната мафия удря мощен барабан, че от 1-ви юли цената на електроенергията за битови потребители ще скочи с 3,5%. На практика, обаче, тя може да падне с много повече и днес ще видите една от многото врътки, които използва организираната престъпност, за да ни краде. И, естествено, това става през цените на най-големия и „най-евтин“ производител АЕЦ „Козлодуй“. Ще видим ЧЕТИРИ в ЕДНО аналогични справки, част от заявленията на АЕЦ „Козлодуй“ към енергийния регулатор (КЕВР), за последните четири години, с които заявления централата неизменно иска повишаване на цената на електроенергията.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката върху снимката с таблиците, ако трябва два пъти:

Заглавията са еднакви, а съдържанието не се различава силно от година на година, с едно основно изключение – последният ред на всяка от таблиците наречен ПЪЛНА ЦЕНА, за която под таблицата се дава и пояснение.

За първите две таблици и, съответно, години 2015-та и 2016-та даже е смешно да се говори и съответните числа да се наричат ПЪЛНА ЦЕНА, когато те означават само количествата продадени на т.нар. регулиран пазар, т.е. по цените определени от КЕВР. От последния Годишен отчет на АЕЦ „Козлодуй“ можете да видите съотношението на продадените количества на регулирания и нерегулирания (т.е. „свободния“) пазари, за съответните години:

Видно от дясната графика за регулирания пазар отива под 1/3-та част от общата продукция, за 2015-та и 2016-та години, но ядрената мафия нарича тази цена ПЪЛНА.

В третата таблица „грешката“ е поправена, но в настоящото заявление, от което зависят определянето на цените от 1-ви юли въпросната ПЪЛНА ЦЕНА за 2018-та г. Я НЯМА!

Сега стана ли ви ясно, кое число ми трябва, за да ви покажа, как цената от 1-ви юли може да падне с повече от 10%, вместо исканото поскъпване от 3,5%?

Това число е било изтрито от чиновник, който работи в КЕВР, преди заявлението на АЕЦ-а да бъде публикувано в интернет страницата на енергийния регулатор. Това е забранено по Закона за енергетиката! А сега следва НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО! Аз знам въпросното число, но не мога да ви го кажа. И причината за това не е, че някой ми е забранил или аз не искам да ви го кажа и покажа. Ъ-ъ! Причината за това е във вас! ВИЕ НЕ ИСКАТЕ!

Голяма част от читателите на блога ми редовно черпят уникална и неоткриваема никъде другаде информация, но нарочно и упорито отказват да я споделят с останалите жертви на енерГЕПИйната мафия, за да се разшири разбирането и се оформи фронт срещу организираната престъпност. На такива хора аз няма да подавам информация, която да ги облагодетелства, а не помага на народните маси. Целта на разкритията ми са те да стигат до максимално широк кръг от хора, за да се търси механизъм за отпор на организираната престъпност. Вие не искате? Тогава от 1-ви юли всички ние ще плащаме по-скъп, вместо по-евтин ток. И догодина пак! И пак! И пак …

Не ми задавайте уточняващи и заобикалящи въпроси! Няма да отговарям на никого! Напоследък ще кажа само, че ако се освети липсващото число в последната таблица много лесно ще се докаже и покаже, че исканата от АЕЦ-а цена за регулирания пазар, това е най-долното и най-дясното число във всяка от четирите таблици, може да бъде 0,00 лева/МВт.ч и атомната централа пак да излезе на печалба от над 100 милиона лева за година. И последно! Липсващото число е за 2018-та г. Но аналогичното число за първите ПЕТ МЕСЕЦА на 2019-та г. е с поне 20% по-голямо от липсващото за предходната година. Започвате ли да стопляте, за какво става въпрос?

Не споделяйте това разкритие и скоро всички ние ще продължим да обедняваме, но още по-бързо. И не забравяте! Това не е единствената врътка, през които цената се надува изкуствено, защото някой трябва да краде, а други трябва да бъдат крадени.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)