The Bulgarian Times

И президента на България Румен Радев би шута на ЕС за Венецуела

в България

Събитията във Венецуела будят тревога и безпокойство. Съществува реален риск от ескалация и насилие.

В тези условия критично важно е да се съхрани диалогът между управляващите и опозицията в името на политически процес, който да доведе до мирно решение за бъдещето на страната. Политическата криза може да се реши единствено с организирането на прозрачни избори според конституцията на страната и с международно наблюдение.

Направеното предложение за обща европейска позиция обаче не води до подобно решение. Критиките ми не са подкрепа за една или друга страна в конфликта. Става дума за върховенство на международното право и за твърдото убеждение, че неговото нарушаване няма как да доведе до позитивни резултати. В политически план трябваше да научим урока, че ултиматумите винаги прекъсват каналите за комуникация и блокират възможностите за преговори. Както в много случаи с други държави през последните десетилетия, нараства рискът да бъде провокирано насилие и вътрешен конфликт, които задълго да дестабилизират държавата и региона и да донесат страдания на народа на Венецуела.

Считам, че България трябва да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция.

  •  Румен Радев, Фейсбук

Позицията на президента Радев по повод ставащото във Венецуела е позиция на държавник. А онези, които търчат с изплезен език да подкрепят превратаджиите, са кьопави мишки.

Публикувахте от Петър Волгин в Понеделник, 4 февруари 2019 г.

Признание от Мадрид: САЩ диктуват на Европа за Венесуела (ВИДЕО)

Италия удари звучен шамар на Европейския съюз: Наложи вето на изявлението на ЕС, с което се признава Хуан Гуайдо за президент на Венецуела

 

Последни от България

Отиди Горе