Историята на едно планирано убийство

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

През последните дни политико-медийно-енерГЕПИйната мафия с нескрито задоволство разпространява произведената от тях новина, че държавната ТЕЦ „Марица Изток 2“ е приключила изминалата 2018-та г. с рекордната ЗАГУБА от над 320 милиона лева. По този повод и в тази връзка реших да ви покажа пътя към тази планирана предстояща смърт, за да ни включат в новия сезон на престъпната сапунка, който ще се казва „Спасители в мрака“. В него ние ще спасяваме с парите си тяхното престъпление, а за награда ще пребиваваме в мрак и студ.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката на графиката:

Докато гледате графиката не забравяйте, че настоящите управници идват на власт през 2009-та г. Няма по-кратък и изразителен начин да се покаже резултата от тяхното управление. Съзнателно, целеустремено, упорито и нарочно унищожаване на втората по мощност електроцентрала в страната и най-голямата ТЕЦ на Балканския полуостров.

В наши дни извършителите на убийството упорито ни внушават, че основната причина за това са поскъпналите цени на парниковите емисии. Но това, естествено, далеч не е така. За разглеждания период държавната ТЕЦ е „усвоила“ над ЕДИН МИЛИАРД лева за газоочистващи инсталации, но очевадно те не работят по предназначение или далеч от проектните характеристики. И никой не носи отговорност за това!!! От друга страна, защо т.нар. „американски“ ТЕЦ-ове също не рИват, че и те работят на загуба, а вместо това благоденстват???

Настоящата министър енерГЕПИка Теменужка Петкова е с най-голям стаж на тази позиция през последните 30 години от историята на България. Същата не спира да се хвали, че ни е спасила от арктическа зима, благодарение на блестящото и управление на отрасъла. Журналистутките масово раздухват лъжите и после миловидно ни обясняват, че няма как да не се бръкнем още по-дълбоко, за да спасим … Огромната армия от енерГЕПИйни „експерти“ също ни обяснява, че единственото спасение от апокалипсиса се намира в нашите джобове.

А елементарното и най-просто спасение е в разпространяване на разобличенията за техните престъпления. Не струва никакви пари, но дава единствения шанс организираната престъпност да бъде изобличена и принудена да престане да ни краде.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)