Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Институционалната активност в крипто пространството с ръст от 300% за 12 месеца

в Крипто
Loading...

Скокът на Биткойн до настоящия връх за последните 12 месеца може да се дължи на значителното нарастване на институционалната активност през изминалата година.

Данните от институционалния криптозаемодател Genesis Capital – филиал на Genesis Global Trading – показват значително увеличение на активността на институционалните контрагенти, като обемите са два до три пъти по-високи, отколкото преди дванайсет месеца.

CNBC отбелязват, че въпреки че много хора приписват причината за високата цена на Биткойн на пазарните настроения, подкрепени от неотдавнашното откриване на Libra на Facebook, BTC всъщност вече търгува със 140% нагоре след разкритието.

Нещо повече, увеличението на геополитическите напрежения – независимо дали става въпрос за търговската война между САЩ и Китай, или все по-разточителния обмен между Иран и президента Тръмп – може да засили интереса към биткойн, отбелязва CNBC.

Докато популярността на биткойн досега като спекулативен инструмент и запас от стойност често генерира сравнения със златото, CNBC цитира неназован мениджър на портфейли, който твърди, че връзката между двата актива е:

… по-малко за корелацията и повече за инвеститорите, които се опитват да диверсифицират по-малки части от портфейла си в други активи.

Цената на биткойн може да види нови върхове

Тъй като пазарът продължава да бъде на зелено, CNBC открои предстоящото заседание на Комисията по финансови услуги на САЩ по отношение на крипто проекта на Facebook като ключово събитие за гледане за тези, които следват развитието на пространството.

Биткойн достигна пазарна доминация от над 60% за първи път от април 2017 г., според данните от CoinMarketCap.

Трейс Мейър, водещият на подкаста Bitcoin Knowledge, междувременно твърди, че настоящата траектория на монетите трябва да подсказва, че цената на биткойн се насочва към $21,000 до края на годината.

Cryptodnes. bg

Крипто заемодателя Genesis Capital са обработили $1,1 милиарда през 2018

Проектът на Facebook: Голямата стъпка към дигиталната революция

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе