Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Институциите ежеседмично наливат стотици милиони в крипто

в Крипто
Loading...

Приемането на биткойн (BTC) от институциите се превърна от мит във факт през последната година – това заяви изпълнителният директор на борсата за криптовалути Coinbase.

Армстронг: „Ние знаем отговора“ относно масовото приемане

Изказвайки се в Twitter на 16 август, Брайън Армстронг заяви, че 2019 г. е годината на институционално усвояване на Биткойн, като тенденцията вече е очевидна. Той написа:

„Дали институциите ще приемат криптовалутите или не, беше открит въпрос преди около 12 месеца. Мисля, че спокойно можем да кажем, че сега знаем отговора. В момента наблюдаваме как по $200-400 милиона седмично се наливат в крипто пространството от страна на институционални клиенти.”

Coinbase става най-големият крипто попечител в света

Армстронг направи коментарите часове след като Coinbase потвърди придобиването на международните операции на платформата за съхранение Xapo.

Този ход постави Coinbase на първо място в списъка на институционални мениджъри на криптовалути, с активи на стойност $7 милиарда.

Въпреки че бичата тенденция на биткойн през 2019 г. ‘избледня’ през последните седмици, Армстронг остава силно загрижен за бъдещето, тъй като множество нови институционални инвестиционни продукти удариха пазара.

Те включват предимно биткойн фючърси, които ще идват от играчи като Bakkt и Binance. Междувременно през октомври, САЩ трябва да вземат решение дали да се разреши борсово търгуван Биткойн фонд (ETF).

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе