Има нещо гнило в … АЕЦ „Козлодуй“

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Това следва от публикувано днес съобщение на сайта на Министерството на енергетиката, че Нуша електромерката утре щяла да посети и инспектира ремонта на спряния блок №5. Това е АБСОЛЮТНО НЕ О-БИ-ЧАЙ-НА ПРАКТИКА! Още повече, какво и разбира счетоводителската лейка на лелката? Следователно причината е някаква друга?

Каква тогава може да е истинската причина? За сега можем само да гадаем, но със сигурност това не са ремонтните дейности на спряния блок. Възможно е да има търкания между директора (Наско Михов, спуснат с парашут в края на 2018-та г., за да отклони едни 220 милиона от рекордната печалба) и неговия заместник (Александър Николов, върнат преди 2,5 месеца, след дълго заточение извън АЕЦ-а). Възможно е тези търкания да са свързани с драконовските спекулации при търговията с електроенергия, които носят рекордните печалби на централата през последните две години, за цялата и 45 годишна история? (Вижте краткото видео по-долу.)

За сега е по-полезно да спрем да гадаем. Със сигурност скоро ще се разбере и може би вие ще сте първите, които ще научат истината? От къде ли?

А до тогава се наслаждавайте на прясното видео, свързано също с актуалните драконовски спекулации с цената на електроенергията на борсата, в които АЕЦ-а взема най-дейно участие, много повече от изтъпанчения нерез във видеото.

ЛЮБОПИТЕН МОМЕНТ! Михов и Николов са стари дружки и съседи по апартаменти, в един и същи вход, на един и същи жилищен блок, в Козлодуй. Апартаментът на Николов беше точно над този на Михов, поне докато последния се изнесе от града преди много години. Едва ли някой от двамата някога си е представял, че Михов ще бъде началник на Николов. Това ако не е повод за интриги между две безгранично алчни и готови на всякакво престъпление особи???

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)