Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Има ли нужда от блокчейн регулация?

в Блокчейн
Loading...

Австрийският министър на цифровите и икономическите въпроси Маргарет Шрамбок заяви, че “не се нуждаем от регулиране за блокчейн”.

Шрамбок, която преди това е била главен изпълнителен директор на австрийския основен оператор A1 Telekom Austria, направи своите коментари по време на дискусионния панел ANON Blockchain Summit, посветен на “Ролята на правителството в ерата на блокчейн”.

Говорейки за разработването на подходящи регулации по отношение на блокчейн, министърът каза, че “Европа има силна тенденция да се регулира прекомерно. […] И тогава ние се изненадваме, че няма европейски компании в топ 10 в света.”

Въпреки че Шрамбок се застъпва за регулирането на криптовалутите, тя казва, че “не се нуждаем от регулиране за блокчейн”.

През юни миналата година директорите на борда на австрийския орган за финансовите пазари Клаус Кумпфмулер и Хелмут Етл предложиха и предложения за по-строги разпоредби относно криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICOs).

Шрамбок заяви, че технологията е от голям интерес на държавно ниво, но първо трябва да се изгради “доверие в технологиите и уменията”, преди тези нови технологии да могат да бъдат приложени към критични обществени процеси като гласуване. Тя твърди, че има за цел активно да се внедри блокчейн технологията в различни области на публичната администрация.

Австрия демонстрира проактивен подход по отношение на изследванията и прилагането на блокчейн. През декември миналата година центровете COMET, координирани от Австрийската агенция за насърчаване на изследванията, одобриха австрийския блокчейн център във Виена. Центърът ще бъде мултидисциплинарен и ще се фокусира върху интернет на нещата, финансите, енергетиката, логистиката и приложенията в публичната администрация.

През ноември миналата година правителството на Австрия подкрепи британската компания за изследване на рака Lancor Scientific, която използва блолкчейн за откриване на болестта. Cryptodnes. bg

Последни от Блокчейн

Отиди Горе