Илън Мъск изпраща канабис в космоса

в ПО СВЕТА

Космическият кораб на Илън Мъск „SpaceX“ ще отнесе канабис при астронавтите на Международната космическа станция (МКС), съобщи The Sun.

Екипажът в космоса очаква доставката да бъде в капсулата Space X Dragon, която е планиранo да направи следващото си пътуване през март 2020 г.

Идеята обаче не е на Мъск, а на агротехнологичната компания „Front Range Biosciences“ която наскоро обяви намерението си да изпрати в космоса растителни култури коноп, законният вид канабис с ниски нива на съединението THC. Веднъж отишли там, културите ще останат в инкубатор за 30 дни.

През този период конопът ще бъде наблюдаван дистанционно от Университета на Колорадо. След това културите с канабис ще бъдат върнати обратно на Земята. След като кацнат на земята специалисти ще проучат какъв ефект, ако има изобщо такъв, е оказало космическото излъчване и микрогравитацията върху генната експресия на конопа.

„Има теорията, че растенията в космоса изпитват мутации. Това е възможност да се види дали тези мутации се задържат след връщането на растенията на Земята и дали има нови търговски приложения“, заяви ръководителят на научната институция Джонатан Воут.

През 2018 година Илън Мъск пуши марихуана и пи уиски по време на гостуване на живо в предаването на комика Джо Роуган, гледано от около 90 хил. души в YouTube. По време на двучасовия разговор, между два въпроса, се вижда как изпълнителният директор на „Тесла“ отпива от чаша с уиски и си дърпа от цигарата с канабис, предложена му от водещия. „Почти никога не пуша трева. Мисля, че това не е добре за продуктивността“, беше коментарът на Мъск по време на шоуто.

Бел.ред. Коноп, канабис и марихуана са названия на едно и също растение! Мъжкият плод опрашва женското и то ражда семената…

Илон Мъск пафка марихуана на живо в ефир (ВИДЕО)