Изтекли снимки на Samsung Galaxy S10 показват вграден биткойн портфейл

в Крипто
Loading...

Наскоро бе съобщено, че вътрешен източник на Samsung е пуснал снимки на новия модел Galaxy S10, оборудван с вграден биткойн портфейл.

Galaxy S10 все още не е пуснат на пазара, но Samsung съобщава, че моделът е разпространен сред производителите на аксесоари и търговците.

Galaxy S10 с крипто портфейл?

Според Грегъри Блейк, който излъчи няколко скрийншота на заподозрения прототип на Galaxy S10, новият модел на южнокорейския гигант за производство на мобилни телефони има интегрирана функция, наречена “Samsung Blockchain KeyStore”, която позволява на потребителите да имат пълен контрол над своите частни ключове и крипто-финансови средства.

След като Blockchain KeyStore е удостоверен и активиран на устройството, потребителите могат да започнат да изпращат и получават криптовалута, използвайки родния крипто портфейл на мобилния телефон.

Скрийншота, споделен от Блейк, разкри Етериум като единствената поддържана криптовалута на устройството, вероятно защото телефонът все още е прототип. Въпреки това, едно изображение включваше графики, които изглеждаха като тези на биткойн, така че вероятно ще бъдат включени повече валути, когато се пусне на пазара.

За проверката, че въпросният телефон е Galaxy S10, журналиста в BGR (американска технологична медия), Крис Смит, обясни:

Ние знаем, че това е Galaxy S10 телефон, защото “punch-hole” камерата е разположена в горния десен ъгъл. Самостоятелната камера на A8 модела е от лявата страна. Също така, ние знаем, че това е Galaxy S10 телефон, а не Galaxy S10 + , защото разполага с самообучаваща се камера с един обектив. Ясно е, че апаратът не е версия Lite, защото екранът е с извити ръбове, а не плосък.

На 13 декември 2018 бе съобщено, че Samsung планира да интегрира крипто офлайн съхранение (cold storage) в своя модел S10, след като компанията регистрира търговски патенти за Samsung блокчейн.

По онова време, изпълнителният редактор на SamMobile, Аднан Фарук, потвърди, че компанията разработва крипто портфейл за “студено” съхранение и възнамерява да го интегрира в Galaxy S10.

Защо е разумно Samsung да интегрира биткойн портфейл

През юли миналата година, Samsung Insights съобщи, че най-сигурното устройство за пускане на крипто портфейл е мобилен телефон, поради наличието на доверена среда за изпълнение (TEE).

Подобни на лаптопи, персонални компютри и други видове устройства, смартфоните имат местна среда, която работи независимо от паметта. Като такива, данните, съхранявани в TEE, не могат да бъдат променяни от операционната система, напълно премахвайки възможността за нарушаване на сигурността, засягащо данни, съхранявани в доверената среда.

Чрез използването на TEE на мобилен телефон, крипто портфейлът може да работи много по-сигурно и ефективно от лаптопите и настолните компютри, които все още остават като популярна платформа за портфейли и обмен.

“Ето защо смартфоните имат предимство пред лаптопите и настолните компютри за криптовалутни портфейли: без предимствата на хардуерно базирания TEE, ключовете са по-уязвими”, каза Джоел Снайдер, старши ИТ консултант и сътрудник на Samsung Insights. „Съществува значителна предпазливост: наивният разработчик на портфейла може да избере просто да съхранява ключовете на нормалното вътрешно съхранение на телефона, като в този случай няма допълнителна защита от използването на платформата на смартфона. Или самият портфейл може да е злонамерен софтуер.”

Но с правилния портфейл, използващ предимствата на смартфона TEE, няма по-безопасно място за съхраняване на парите ви.

Ако официалният модел Galaxy S10 стартира с оригинален биткойн и етериум портфейл, той може да представлява сериозна заплаха за компании като HTC и проекти, работещи с блокчейн телефони, които ексклузивно поддържат криптовалути. Cryptodnes.bg

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе