Изсичат боровата гора край къмпинг „Арапя“, строят вили

в България

Борова гора се изсича край къмпинг „Арапя“ за строителството на 6 двуетажни вили. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево, имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и Община Царево заявиха, че строителството е законно.

Това е урегулиран поземлен имот предвиден за строителство още в Териториялния устройствен план на общината от 1997 година, каза кметът на Царево Георги Лапчев:

„Частен имот, който отговаря на всички стандарти, в който има издадено разрешение за строеж, спазени са съответните изисквания на институциите, просто се строи. Да, на морето е, но ние сме най-морската община, всичко ни е морето“.

За имота са проведени всички процедури по екологичното законодателство, каза директорът на екоинспекцията в Бургас Тонка Атанасова:

„По време на процедурата, която сме провели и преценяване необходимостта от това, РИОС Бургас има становище от ДГС „Царево“, в което казват, че имота не е горска територия“.

Собственик на имота и възложител на строителството е софийската фирма „България пропъртис“. В района вече са изсечени десетки дървета. БHP

 

Последни от България

Капитал-но извращение

Преди 10-на дни, в предпоследния си брой любимият (дез)информационен инструмент на фондация
Отиди Горе