Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Иззеха $1,9 милиона в биткойн от канадски наркодилър

в Крипто
Loading...

Канадският наркодилър на тъмната мрежа, Матю Фан, засенчва Оxymonster с конфискация на $1.9 милиона в биткойн.

The Toronto Star съобщава, че от канадския наркодилър Матю Фан са иззети около $1,9 милиона. Това е първото изземване на биткойн за Канада.

Биткойн богатствата на Фан

Фан, който се призна за виновен по обвинения в трафик на наркотици, по-рано твърди, че не всички негови токени са използвани за престъпни цели. Съдията на Върховния съд, Джейн Кели, обаче нареди да бъдат конфискувани 281,41 BTC (цялата сума, намерена на компютъра на Фан).

Докато обяснява причината за решението си, съдията заяви, че има “огромни доказателства”, че Фан масово продава незаконни наркотици. Следователно, това е “разумно заключение”, за да се предположи, че биткойн средствата му, които са намерени в дигиталния портфейл на наркодилъра, са използвани като средство за плащане.

“По-добро представяне” от Oxymonster

Все пак, Фан няма да остане с празни ръце. Кели също така заключи, че 7.23 BTC няма да бъдат конфискувани, тъй като тази сума не е свързана с престъпните дейности на Фан.

Наркодилърът все още не е осъден, но може да се сблъска с десетилетия в затвора. Френският дилър на тъмната мрежа, Гал Валериус, който е по-известен като Oxymonster, бе осъден на 20 години затвор. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе