Избирането на Урсула фон дер Лайен е брутално задкулисие

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ/ПО СВЕТА

Избирането на бай Урсула е брутално задкулисие, защото:
1. Тя не е участвала в европейските избори под никаква форма. По тази логика могат да я изберат за президент на Световната федерация по вдигане на тежести.
2. Християндемократ, който ще служи на дявола в лицето на екстремно-левичарския джендър-тероризъм. Кое му е християнското и кое му е демократичното?
3. Десен политик, който ще въвежда минимална работна заплата – лява мярка – и който ще въвежда климатичен данък – също лява мярка. Кое му е дясното?
4. Това не е европейски избор – това е мазен истанбулски пазарлък, и някак логично идва и Истанбулската конвенция отново на дневен ред.
5. Което е може би първо – защо ЕНП оттеглиха Вебер? Поради какви критерии? Мъгла. Също като критериите, по които избраха бай Урсула – пак мъгла.

Хора, ако не сте се уморили – да знаете, че ни чака битка.
Ако сте се уморили – също.

Да живее България!
Бог е с нас!

Александър Урумов, Фейсбук

Фенката на Истанбулската конвенция бе избрана само с 9 гласа, над минимума. Това ще рече, че почти решителни са били гласовете на БСП и на Джамбазки и Слабаков (общо 8). Всички те са заклети противници на Истанбулката. Да видим дали са били противници само на думи. Чакаме поименните резултати. Имам гадното чувство, че отново някой е гласувал против това, за което са му гласували преди това избирателите. 

– Няма да ги дочакаш. Вотът е бил таен, с хартиени бюлетини. Сега вярно всеки може да твърди каквото си иска, без да може да се докаже.

Добри Божилов; Мартин Серафимов, Фейсбук

Ако някой ви каже, че това било страхотен успех, му покажете резултатите от гласуването. Фон дер Лайен спечели с 9 гласа повече от минимума, който е необходим да бъде избрана – това означава, че нещата са били на косъм. Но както и да е – избрана е. Ха, да ни е честито!

Око да види