За да не е това причината, когато АЕЦ “Козлодуй” гръмне?

По-тихо от рибата и по-ниско от тревата, в абсолютно противоречие с типичното си нагло поведение, в петък 13-ти (!!!) септември фабриката за смърт е записала нови два реда от злокобната си 45 годишна история, но не настоява те да се раздухват, както това се случи с идиотския видеоклип. Какво е записала централата, но се срамува да ни се похвали?

Двата нови реда от историята на предприятието са тези от таблицата, в долния край на снимката. Те оповестяват ново, исторически рекордно ниво на инсталираната мощност, от както бяха спрени блокове 3 и 4, в края на 2006-та г. Записа е направен на 13-ти септември петък, макар събитието да е встъпило в сила от 1-ви август? На какво се дължи това разминаване?

Някак си не е удобно точно в деня, в който блок №6 за втори път, за последните 30 дни, аварийно да ти се изключва от мрежата да се хвалиш с “исторически” постижения? Предното аварийно изключване на същия блок беше на 3-ти юли 2019-та. Ето защо са решили, че е уместно да пробутат новината на петък 13-ти.

В подобни случаи политико-медийно-енерГЕПИйната мафия скъсва барабана от удряне и цепи фанфарите от надуване, но не и този път!!! ЗА ПЪРВИ ПЪТ В 45 ГОДИШНАТА СИ ИСТОРИЯ!!!

В дясно на горната снимка има два моментни кадъра от натоварването на блоковете в реално време, от преди две години и от днес. Забелязахте ли? Те и преди си работеха на 1040 МВт и мощност и даже повече. Сегашната имитация на повишаването на мощността е, за да се оправдае “усвояването” на едни стотици милиони лева. Парите са раздадени, а по-висока мощност имаме само на книга. Когато ядрената мафия стартира тази престъпна схема тя лъжеше, че ще повиши ТОПЛИННАТА МОЩНОСТ на реакторите до 104%, което щяло доведе до повишаване на електрическата мощност, на изхода от блока, до 1 100 МВт. Резултата го виждате по-горе.

От както АЕЦ-а работи само с блокове 5 и 6 рекордното производство е постигнато през 2011-та г. По данните за производството за първите 6 месеца на 2019-та г. няма изгледи тази година рекорда да бъде подобрен. Въпреки “усвоените” стотици милиони за “повишаване на мощността”. Освен това си представете, какво “надуване на ламарините” е било през рекордната 2011-та г.

Долният аудио запис е от преди 3 години и е взет от националното радио – основен партньор на ядрената мафия.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)