Защо Теменужка Петкова още е на свобода ?

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

България продължава да увеличава преднината си пред всички останали страни в Европа по най-висока пазарна цена на електроенергията, показват резултатите от днешните борсови сесии за утрешния 27-ми януари. За кой ли път през този месец страната ни обира всички най-убийствени рекорди на стария континент. По най-висока цена за утрешния ден, за най-висок скок на цената от предната сесия (зелените проценти), най-високи средни цени от началото на месеца и от началото на годината – последните две колони в дясната таблица:

За всичко това най-голяма е вината на министър енерГЕПИка Теменужка Петкова. 1-во подопечните и държавни производители, под шапката на БЕХ (АЕЦ „К“, ТЕЦ „МИ2“ и НЕК) не изпълняват ангажиментите си към ЕК по делото „БЕХ – Електричество“, от декември 2015-та г., да осигуряват определени количества всеки час на борсата. 2-ро самата Петкова преди близо 2 години увеличи двойно размера на „студения резерв“, за да може Доган, Ковачки и Домусчиев да прибират на ден по близо 200 000 лева, общо, но така и не включват мощностите си.

В резултат на всичко това най-бедната, най-корумпираната и най-нещастната нация в Европа продължава да чисти територията си от представители на коренното население. А министър енерГЕПИка всеки ден е с ново сукманче.

Георги Котев