Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Защо президентът Радев мълчи оглушително по темата за концесията на Летище София ?

в България
Loading...

ГИ за обществен и релсов транспорт внесоха петицията със събраните подписи за спиране на концесията на летище София

.
Изпълняваме гражданския си дълг, когато видим нередност с нашето общо богатство, създадено с нашите пари, да не я подминаваме. Почти никой не обърна внимание на темата и скандалните факти, които изкарахме.

Нито една партия не отговори на предишния ни сигнал от октомври месец 2018 г.

Президентът мълчи оглушително по темата, въпреки че бе сезиран по същото време.

Ние смятаме концесията за значителен риск, както за развитието на Летище София, така и за националната сигурност на страната.

Утре 9-ти май се очаква да бъдат отворени офертите на 5-те участника в процедурата, а именно – Фрапорт, където съществено участие има варненската групировка ТИМ, китайско-английски, турски-френски консорциуми, датски инвестиционен фонд и компанията, управляваща мюнхенското летище. Приходът за държавата за 35 години концесия се очаква да е малко над 1 млрд. лв., но България ще дължи неустойки ако реши да строи второ летище в радиус от 100 км. около Летище София.

Защо смятаме, че процедурата за концесия на Летище София е национално предателство. Просто сравнете цифрите между концесията на Белград и тази в София:

 Летище София

Продължаваме да смятаме, че това ще бъде поредното престъпление срещу българските граждани с дългосрочни и силно негативни последици за страната ни, включително дребен и среден бизнес, туристически услуги и др., които се развиват успешно с бума на туристи в София. Да не говорим колко европейски граждани живеят и работят и създават продукт тук.
Питаме се – за какво са се борили всички наши възрожденци? Защо България обявява независимост преди 111 години, след като сега отново ще бъде зависима от всякакви лични и корпоративни интереси? Не е виновен ЕС. Никой не ни е карал насила да правим концесии. Нито България е заритала за 1 млрд. лв. за 35 години, при положение, че това е бюджетът на МВР само за 1 година.
В Белград плодовете вече се виждат – докато София и най-бързо развиващото се европейско летище за 2018 г., в Белград статистиката беше скрита от сайта на летището, а ръстът на пътниците забавен.
Не бива обаче да забравяме, че сърбите ще се отърват от концесията след 25 години и ще вземат повече пари. Някои от хората, които четат това, може да не са живи (дано всички сте живи и здрави, но природата си казва думата) като изтекат 35-те години на концесията …. България ще дължи неустойки на концесионера ако строи второ летище дори на 100 км. от Летище София.

Гражданска инициатива За обществен и релсов транспорт

Повече за подготвената далавера, можете да прочетете тук: КОНЦЕСИЯТА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ – ОТКАЗ ОТ СУВЕРЕНИТЕТ И ПЪЛНА УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ

Концесията на Летище София – Отказ от суверенитет и пълна управленска немощ

Бел.ред. Народът на България е инвестирал, разбирай платил от джоба си над 1 млрд. лв. инвестиции в столичното Летище София само за последните 19 г.,но управляващата измет начело с президента Румен Радев ще го харизат и това си е!..

Концесията на Летище София – Отказ от суверенитет и пълна управленска немощ

Последни от България

Отиди Горе