Защо новия токен на JPMorgan няма да повлияе на Ripple?

в Крипто
Loading...

Преди няколко дни JPMorgan обявиха, че ще пуснат на пазара нов стейбълкойн, за да уреждат плащания между клиенти.

Дигиталната валута ще се нарича JPM Coin и се очаква да бъде пусната по-късно тази година. Една от основните дискусии около нея беше свързана с това дали може да навреди на пазара на Ripple в бъдеще. В тази статия ние даваме някои причини, поради които не може да повлияе на Ripple.

Ще повлияе ли JPM Coin на Ripple?

JPM Coin може да играе важна роля в бъдещето на пазара на криптовалути. Дигиталният актив може да привлече значителен брой банки, които по друг начин да работят с Ripple или да продължат да използват SWIFT мрежата за обработка на плащанията.

Първото нещо, което трябва да споменем е, че дигиталният актив на XRP не е стабилен. През последната година инвеститорите насочват средствата си към тази виртуална валута, очаквайки да печелят в бъдеще. JPM Coin ще бъде подкрепена от щатски долари. Това означава, че стойността му ще бъде фиксирана и няма да се промени. Инвеститорите в крипто пазара няма да пускат средствата си в стабилна компания, за да получат печалби.

Второ, Ripple вече си партнира с повече от 200 компании от цял свят. Има финансови фирми и банки, работещи с технологията на компанията, а броят на институциите, работещи с Ripple, продължава да расте седмица след седмица.

Трето, Ripple пусна и продукт наречен xRapid. С него клиентите ще имат възможност да получат ликвидност при поискване. Използвайки дигиталните активи XRP, банките и финансовите институции ще могат да уреждат плащанията само за няколко секунди. Този продукт вече е обхванат от няколко фирми по целия свят. JP Morgan все още предстои да развие своята виртуална валута, да я тества и да започне да я използва.

Друго нещо, което си струва да се спомене е, че на пазара има и други конкуренти. Други банки също биха могли да започнат да използват собствените си виртуални валути. Освен това, Stellar Lumens (XLM) също е важен играч на пазара. Въпреки че Ripple и XRP могат да бъдат засегнати, това може да не е краят на компанията.

Към момента на писане на тази статия, XRP е третият по големина дигитален актив на пазара. Той се търгува около $0.3 и има пазарна капитализация от $ 12.38 милиарда.  Cryptodnes.bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе