Защо на теория Лайткойн е по-добър от Биткойн?

в Крипто
Loading...

Биткойн, като първата криптовалута, която се въвежда, се радва на най-много внимание в пространството. Валутата спечели сърцата на много инвеститори и няма какво повече да доказва своята позиция.

Въпреки това, Лайткойн, друга обещаваща и подценена криптовалута, е лишена от нивото на интерес, което биткойн получава. В същото време обаче, Лайткойн има много предимства пред Биткойн – поне на хартия.

Скорост и цена на транзакцията

При оценяването на превъзходството на криптовалутите се взема под внимание скоростта и цената на транзакция. Истината е, че дигиталните активи се дефинират като валути, които не се измерват чрез техния инвестиционен процент, а стойността, благодарение на която служат като средство за обмен.

На хартия, всеки рационален търговец ще се обърне към валута, която има по-висока скорост на сделката, съчетана с по-ниска такса за транзакция. При съпоставка между LTC и BTC по този критерии, Лайткойн е победител.

За потвърждаване на Биткойн транзакциите се изисква средно време от 10 минути, в зависимост от трафика в мрежата. В някои случаи може да отнеме около час. Това затруднява самият процес, когато транзакцията има краен срок.

Някои потребители прехвърлят монетите от Биткойн на по-бърза валута в ситуации, в които се изисква по-бърза доставка. Лайткойн, от друга страна, има средно време за потвърждение на транзакцията от 2,5 минути.

Според Bitcoinfees.info, биткойн такса за 10-минутно блокчейн потвърждение е $ 1.83. Таксите за 30-минутно блокчейн потвърждение са над $ 1.79, а ако отнеме един час са $ 1.28. Лайткойн, от друга страна, има транзакционна такса от $ 0.01 за ъпгрейда Litecoin Core 0.17.

Друга област, в която Лайткойн изглежда много по-добър от Биткойн е алгоритъмът “Proof of work” или “Доказателство за работа”. Това е свързано с намирането на решение на сложен математически пъзел за валидиране на токена. Биткойн се нуждае от изключително мощен компютър, за да валидира токена, тъй като процеса е интензивен за процесора.

Работата в паметта на Лайткойн е интензивна. Това означава, че използва по-евтин интензивен графичен процесор за проверка на транзакция. Лайткойн е изборът на хората в това отношение.

С оглед на тези криптовалути на базата на техническите им функционалности, Лайткойн изглежда се актуализира до по-добра версия и компенсира за почти всички слабости на биткойн.

Cryptodnes. bg


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

 

Последни от Крипто

Отиди Горе