Започна подписката за национален референдум относно еврото (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Започна подписката за национален референдум относно еврото.

Уведомяваме Ви, че съгласно уведомление до Председателя на 44-тото Народното събрание с вх. № ПГ – 0194-З-8/05.02.2020 г. от 06.02.2020 г. започва подписка за иницииране на Национален референдум за еврото и за реално участие на народа в управлението на държавата в съответствие с предвиденото в Конституцията на Република България и демократичните стандарти на Венецианската комисия, със следните предложения:

1. Желаете ли да бъде запазен българският лев, а България да не влиза във валутния механизъм и да не приема еврото, докато средната работна заплата в страната не достигне средното равнище в Европейския съюз?

2. Желаете ли българският народ да може да инициира национални референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание без ограничение?

3. Желаете ли задължителен национален референдум да се инициира с минимум 50 000 подписа на граждани с избирателни права, събирани в продължение на не повече от 4 месеца?

4. Желаете ли предложението за национален референдум да бъде приемано с обикновено мнозинство на гласувалите, независимо от това колко избиратели са участвали в референдума, така както резултатът от политическите избори се приема независимо от броя на гласувалите в тях?

 

Внасяне в Народното събрание на референдума за еврото и участието на гражданите в управлението на държавата!

Внасяне в Народното събрание на референдума за еврото и участието на гражданите в управлението на държавата!

Публикувахте от Референдуми за справедливост в Сряда, 5 февруари 2020 г.

 

Парламентът прие промените във Валутния закон. Курсът на лева към еврото няма да бъде фиксиран в ERM II, реши НС. Влезем ли в ERM II курсът на лева няма да е фиксиран!