Западът все повече се съмнява в делото „Скрипал“

в ПО СВЕТА

Все повече съмнения в обективността на британската позиция по делото „Скрипал“ започват да изказват западни СМИ, но използват същата лексика, каквато използват британските политици, като станалите нарицателни „хайли лайкли“.

Ето какво пише швейцарският вестник «Schweizer Morgenpost»:

„Заповедта за отравяне от Тереза Мей? – Да, тя го направи!

Доказателствата сочат, че руският двоен агент и дъщеря му вероятно са били отровени от британското разузнаване. Заповедта за отравянето е можела да бъде дадена само от премиера Тереза Мей, тъй като убийствата с отрова са „женска черта“. Възможно е тя да е поръчала своето „оръдие на убийството“ от секретната лаборатория за отрови, която изследва много опасно химическо и биологично оръжие, и се намира само на 8,51 км от предполагаемото място на престъплението.

По-рано се прокрадна информацията, че Скрипал е изразил съжалението си, че е бил двоен агент и че би искал да се върне в Русия. Вероятно той е решил да обмени с Русия своите знания, след като се върне.

Американските и британските специални служби са научили това и са решили да го предотвратят, като организират „заговор за убийство“. За да скрият своето участие, се оказало удобно да обвинят за случилото се Русия. Британците платили на Скрипал 100 хиляди долара, за да предаде своите колеги в Русия на британското разузнаване Ми-6, работещи като агенти в Европа.

Използваната в атаката нервно-паралитична отрова, както се предполага, била скрита в куфара на Юлия Скрипал, преди тя да напусне Москва. Но това би означавало самолетът, екипажът, всичките пътници и дори московското летище с персонала да бъдат поразени от отровата, но това не се случило.

Един ден след пристигането във Великобритания баща и дъщеря Скрипал били открити без съзнание на една скамейка пред търговския център в Солсбъри и оттогава се намират в критично състояние в болница.
Това означава, че отровата е задействана само за тези двама души.

На 8,51 км по права линия и за 16 минути с кола от Солсбъри, от предполагаемото място на престъплението, в „Портън Даун“ от десетилетия британците разработват и експериментират с химическо оръжие. Пентагонът, министерството на отбраната на САЩ, е вложил около 70 милиона долара в тази лаборатория за военни експерименти с проучвания на смъртоносни вируси и химическо оръжие.

Британската секретна служба следила всяка крачка на Скрипал и винаги знаела къде се намира. Когато било съобщено, че той се намира близо до „Портън Даун“, отровата вероятно е била доставена за няколко минути, за да бъдат отровени бащата и дъщерята Скрипал.

Като оценяваме тези факти, остава да кажем само едно за Тереза Мей, която в момента лъже („Bliar«, англ. „ liar« означава „лъжец«): „Да, тя го направи!“

Не бива да забравяме, че британците много векове водиха война с целия свят с милиарди смъртни случаи, в хода на която нападаха и ограбваха 90% от всичките страни в света. Коварството, лъжата и предателството винаги са били средство за постигането на целите в нейната вероломна тактика. Това, че никой не може действително да им вярва, са доказали 600 години британска война против целия останал свят. Властовите елити на Британия винаги са се застъпвали за онова, което обикновено наричат „зло“.

За британската разузнавателна служба, която несъмнено е въвлечена в това дело, сега ще настъпят тежки времена, тъй като британските граждани ще поискат да отговори на въпросите. Ще разкрие ли пълната истина пред тях, е повече от съмнително. Заплашва я пълно унищожаване на съществуващия апарат…“