Законността е в опасност! Превърнаха прокуратурата и НАП в камшици на властта

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Има изконни ценности – Родина, чест, достойнство, родолюбие, почтеност, смелост…, които, независимо от спецификите на човешката еволюция, а може би заради това, никога няма да изчезнат.

Няма да ги открием в днешните управляващи – показаха ни нагледно разрухата и пустотата в душите си, продадени на дявола за трийсет сребърника.

Обещания и декларации, припряни противоречиви действия — от страх за собствената си стабилност. Превърнаха прокуратурата и НАП в камшици на властта. Създадоха КОНПИ — една властова структура с противоправни правомощия, регламентирани в противоконституционен закон , нарушаващ принципите и правилата на европейска директива / 2014/42/, в изпълнение на която е приет.

Арестите без законово основание и в полза на интересите на група олигарси се превърнаха в ежедневие. Всеки ден се произвеждат обвиняеми лица – за това законът не предвижда съдебен контрол.

Законността е в опасност! Това е една от характеристиките на всяка диктатура.

Някои чакат Магнитски, други — ОЛАФ, трети страхливо мълчат, независимо че мизерстват , боледуват, живеят назаем…

Улиците преливат от скъпи автомобили с юнаци със задължително обръснати глави и силиконови куклички с една мозъчна гънка – да пазят равновесие.

Слугите и т.н.“ симпатизанти“ на ГЕРБ смучат като търтеи последните силици на клета България. Сивият бизнес цъфти – щом си с управляващите , ти е гарантирана свободата / от НАП КОМПИ ДАНС прокуратурата. Естествено, ако си плащаш.

Чудим се – какво ли ще стане на изборите. Мъдруваме – няма кого да изберем – всички са маскари.

Ами да чакаме тогава – като преди – 300 години византийско и 500 години турско робство.

Икономически силните държави ще преследват собствените си интереси, ще разпределят зони на влияние , а ние страхливо ще наблюдаваме бездуховните ни избраници да продават и предават националния интерес.

Ставаше дума за ценностите…

Ако имаме грам чест, достойнство и родолюбие не бихме чакали никого и нищо!
Навярно се чувстваме прекрасно или нищо вече не чувстваме, сковани от страх и безразличие.

Войводите майсторят топчето… Гръмне ли, ще се появят много / по стар български обичай/.

Е, да почакаме още….да го завещаем и на децата и внуците си – чакането…

Румяна Ченалова, Фейсбук