Завръщането на Bitconnect 2.0 през юли 2019

в Крипто
Loading...

Ако сте в криптовалутното пространство от известно време, тогава има вероятност да сте участвали в скандалната Понци схема или поне да сте чували за нея.

Въпреки това, за тези, които не знаят или са забравили, Bitconnect е част от историята на тази индустрия, която опетни името на крипто.

Bitconnect беше децентрализирана платформа за кредитиране и размяна на биткойни, стартирана през декември 2016 година, която обеща на инвеститорите висока възвращаемост на техните биткойн заеми. Платформата имаше собствена криптовалута, наречена Bitconnect coin (BCC), която беше използвана за плащане на инвеститорите.

Основната цел на Bitconnect е да инвестира биткойна на потребителите и да споделя печалбите, направени от инвестицията. Компанията твърди, че печели много, благодарение на специалния си „бот за търговия“, така че предлагаше сочни лихвени проценти на инвеститорите със средно около 40% месечно.

С толкова много потребители, които се присъединиха към проекта, токенът на Bitconnect скоро се очерта като топ 20 на най-добре представящите се криптовалути на Coinmarketcap. Валутата достигна ръст от над $400 с пазарна капитализация, надхвърляща $2,6 милиарда през 2017 година.

И всичко беше изчезнало

През януари 2018, Bitconnect направи може би най-голямата измама, наблюдавана някога в криптовалутната индустрия. Компанията затвори платформата за кредитиране и обмен, а потребителите бяха уредени с BCC, монета, която стана безполезна, след като беше премахната от всички борси в пространството. Стойността на BCC се понижи до под $1 от предишния максимум от почти $500.

Измина повече от една година, откакто Bitconnect остави хиляди инвеститори с разбити надежди и изглежда, че операторите на Bitconnect идват за реванш без да си сменят бранда.

Според туит от вчера, Bitconnect 2.0 ще се върне на 1 юли.

Bitconnect 2.0 най-вероятно е поредната измама, но за съжаление, много крипто комарджии имат слаба памет. Ако този нов Bitconnect бъде пуснат, няма да е изненадващо да виждате хората да се включат в него. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе