Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Забиването на ножа продължава с пълна сила

в България
Loading...

За пореден път утре, 13-ти юли 2019-та г., страната ни е №1 в Европа по най-висока борсова цена на електроенергията и твърдо продължава да държи №2 от началото на месеца. Освен това във всички останали страни цената за утре пада, което е абсолютно логично, с изключение на …., но вие май се сещате?

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

Първата колона с числа в дясната таблица показва утрешните цени на електроенергията, в евро/МВт.ч, по страни, в низходящ ред, от най-високата към най-ниската. Колоната с цветните числа показва в проценти, къде цената от днес за утре расте и къде и с колко пада. Следващата колона показва средните цени от началото на настоящия месец юли до утрешния 13-ти юли, включително. Последната колона показва средните цени от началото на 2019-та г.

Това е гигантско престъпление срещу българския народ, провеждано с любезното съдействие и робско овчедушие на самия народ. Той няма нищо против да го довършат с електрошок.

Двата кратки видео клипа по-долу имат пряко отношение и представляват разобличения на престъпните подходи в реализацията на този грабеж. Първото показва маневра на министър енерГЕПИка, която се опитва да принуди участниците в пазара на електроенергия на борсата да преминат от сегмента ДЕН НАПРЕД, какъвто е и горния пример, към сегмента ДВУСТРАННИ (ДЪЛГОСРОЧНИ) ДОГОВОРИ, А там и бизнеса и всички нас ни чака още по-остра секира. Вторият видео клип показва ТРИ от ЧЕТИРИТЕ заявки на енергийния регулатор и министерството да проверят спекулациите на борсата, за последните ДЕВЕТ МЕСЕЦА, но те все не се случват. Нещо повече, първата проверка, от октомври 2018-та, трябваше да приключи до 4 месеца, а последната, обявена през настоящата седмица ще приключи … вижте в края на видеото от самия председател на КЕВР.

Когато на дебила му бъркат в джоба той си мисли че го гъделичкат и се хили, прави си селфи и го пльосва във ФБ. Освен това той е ултра, хипер, мега обидчив. За него е по-важно да не го наричат с истинското му име, вместо да направи нещо за да не го заслужава. Когато на умния човек му бъркат в джоба той търси начин да накаже наглия крадец. Първият законен способ за това е крадецът да бъде разобличен. Ти от коя категория си?

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе