Жилетките издигат кандидати за евровота, стават трета по сила партия

в СВЯТ

Френските „жълти жилетки“ обявиха намерението си да се явят със своя листа от кандидати на изборите за Европейски парламент, която ще бъде водена от 31-годишната санитарка Ингрид Льовавасьор, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Останалите девет кандидати са на възраст от 29 до 53 години и с професии като ръководител на малко предприятие, юрист, електрокарист или чиновник.  Движението за гражданска инициатива на „жълтите жилетки“ обяви списък от десет имена, като целта е до средата на февруари да се състави списък от 79 кандидати за вота на 26 май.  За другите места в листата ще се проведе вътрешно гласуване между вече обявените кандидати. Представител на „жълтите жилетки“ увери, че всички граждани на Франция могат да предлагат имена на кандидати.  „Гражданското движение показа, че е необходимо гневът да се преобрази в политически проект, който може да даде отговори на подкрепящите го французи“, се казва в изявление на движението.  Според публикувано вчера допитване на института Елаб листа на „жълтите жилетки“ може да получи 13 процента подкрепа на европейските избори, на трето място след партията на президента Макрон „Република, напред“ с 22,5 процента и крайнодесния Национален сбор на Марин льо Пен със 17,5 процента.  Анкетата е направена, преди да бъдат обявени първите десет кандидати на „жълтите жилетки“.

Скъп бензин? Не! Има 41 причини, поради които “жълтите жилетки“ са на бунт срещу правителството! Вижте истината, която е скрита от целия свят и цензурирани от всички медии!

Жълтите жилетки искат Франция да напусне ЕС и НАТО! (МАНИФЕСТЪТ)