Живко Георгиев разпитван дали ген. Решетников не е повлиял на социологическо изследване

в БЪЛГАРИЯ

Социологът Живко Георгиев е бил привикан в Националното следствие на „Г.М. Димитров“, научи Епицентър.бг. Той е бил разпитван като свидетел за извършено от него социологическо изследване. В 7,30 часа двама полицаи са му връчили в дома му призовка и в 12 ч. е трябвало да се яви в Националното следствие. Въпроси за Юрий Борисов, който по същото време е бил арестуван и откаран с белезници в националното следствие, не са му задавали. Питали са го дали познава ген. Леонид Решетников, Николай Малинов и за изследването, направено преди президентските избори, което очертава профила на идеалния президент.

 

 

Разследващите са се интересували дали върху данните от изследването не са оказали влияние Малинов, председател на движение „Русофили“ и ген. Леонид Решетников, бивш шеф на информационно-аналитичното управление на външното разузнаване на Русия.

 

Живко Георгиев е роден през 1955 г., завършил е социология в СУ „Св. Климент Охридски“, където преподава теория на емпиричното социологическо изследване и маркетингови проучвания.

 

Бил е директор по изследванията на ББСС „Галъп интернешънъл“ (1992-2001). Член на УС на Института за социална интеграция от неговото създаване и негов председател в периода от 2002 до 2008 г.

 

От 2001 г. собственик и управител на Джи Кънсалтинг – компания, специализирана в изследователска и консултантска дейност.

 

Има професионален опит в ръководството и реализизацията на изследователски проекти за множество компании, Световната банка, UNDP, USAID, министерства, държавни агенции, общини, неправителствени организации, политически партии.

 

Член е на Стратегическия съвет към президента Радев.

 

 Епицентър

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА