Живеем в епохата на реверсионната политика

в ПО СВЕТА

Не живеем в епохата на фейк нюз, живеем в епохата на … не знам как да го наречем, може би „реверсионната“ политика? 

Това е, когато един кандидат политик, политическа партия или платформа, се представят за твърди защитници на редица каузи, представят се като морални стожери, а всъщност са само актьори, чиято основна цел е да спечелят чрез популизми дадени избори. Техните позиции са само камуфлаж, а иначе действията им са абсолютно реверсионни на техните речи. Едно казват, а друго вършат.

За пример мога да дам една уж патриотична партия у нас. Дори им симпатизирах преди 6-7 години. Но чрез сигурни канали постепенно научих кой всъщност ги движи. Патриотична е, но зависят от най-големия ислямист в България. И всички араби и турци знаят как ги върти на пръста си. Но иначе по телевизиите се представят като патриотарска, антитурска партия. Не искам да си създавам проблеми с повече подробности, не е това идеята. Вероятно повечето членове на тази партия, дори не подозират това. Идеята е именно тази реверсионна тенденция в световен мащаб. Да се представяш за едно пред обществеността, да изграждаш абсолютно противоположния популистки образ на това, което всъщност си, чрез подчинени играчи. Много хитър ход на хора с влияние, които знаят, че нямат никакъв шанс да спечелят власт с идеологията си и действията си, затова финансират противоположност, която да вкарат на власт, а после да управляват тихомълком, скрито, чрез тях.

Такъв беше и Доналд Тръмп. Само си спомнете редицата му туитър коментари и телевизионни изяви относно Сирия. Беше основен критик на политиката на Обама и Хилари Клинтън, призоваваше да не почват война в Сирия, имаше над 30 туита по темата. А „бунтовниците“ наричаше джихадисти и открито ги свързваше с Ал-Кайда. Язвително нападаше Обама за това, че ще започне война и с Иран, за да се задържи на власт (за втория мандат). Остро критикуваше и връзките на Хилари със Саудитска Арабия, които ги обвиняваше за отвратителното им отношение към жените, в автобиографията сочеше кралството за основен спонсор на тероризма. А сега виждате какво стана, след като бе избран за президент. Танцуваше с краля на С.Арабия, удари Сирия повече пъти от Обама, предупреждава Асад да не напада Идлеб, контролиран от същите, които преди наричаше терористи, активно работи за война в Иран и Венецуела. Човекът, на когото симпатизирах, се оказа много по-зависим, оказа се просто камуфлаж.

Имайте го предвид това. Аз затова никога няма да се „обвържа“ към която и да е партия, щото в днешно време съдържанието е много по-различно от това на етикетите им.

 Дахер Ламот