Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Етериум 2.0 ще удвои икономическата активност на мрежата

в Крипто

Стейкингът на Етериум има потенциала да удвои икономическата активност на мрежата и да генерира повече от 16 милиарда долара в криптовалута, когато протоколът бъде окончателно пуснат.

Според нов доклад, публикуван от изследователския отдел за криптовалута Binance, преминаването към “Ethereum 2.0” от доказателство за работа към доказателство за залог (PoS) ще създаде значителна икономическа активност в мрежата.

Binance Research каза:

С предстоящото преминаване на Етериум към “Proof of Stake” (PoS), се очаква стейкингът да заеме най-съществената част от вниманието на пазара. Тъй като повече инфраструктурни играчи поддържат стейкинг, цялата екосистема ще може да съзрее.

Loading...

Докато стейкингът на криптовалути в момента представлява 8 млрд. долара от общата пазарна активност, преминаването на ETH към PoS има потенциал коренно да промени индустрията.

Binance Research нарече Етериум “най-големия слон в стаята” за стейкинг и прогнозира, че актуализацията 2.0 ще убеди много допълнителни проекти да преминат към PoS алгоритмите.

Докладът продължава:

Тъй като Етериум планира да премине към Proof-of-Stake в не твърде далечното бъдеще, блокчейн пространството може да бъде принудено да се съобрази със стейкингът по-скоро…

Въпреки че точният старт на ETH 2.0 се разисква, програмата се очаква да започне имплементацията си през януари 2020 г. Cryptodnes. БГ

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе