Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Етериум портфейла на новия Samsung беше хакнат

в Крипто
Loading...

Съобщава се, че новият Samsung Galaxy S10 беше хакнат

Широко изтъкван като “пробива към бъдещето” за крипто общността заради своята новаторска интеграция на портфейл за криптовалути, Samsung Galaxy S10 е очевидно много по-несигурен от предвиденото.

През февруари Samsung обявиха, че най-новият модел S10 ще интегрира защитен блокчейн портфейл за съхраняване на частни ключове за крипто активи. Но ново видео, публикувано на Imgur, показва как хакер с потребителско име “darkshark”, изглежда заобикаля биометричната система за сигурност на мобилното устройство, за да отключи телефона.

Използвайки сложна схема, darkshark показва как вграденият ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци на телефона може да бъде заблуден – с помощта на 3D модел на пръстов отпечатък, който отнема приблизително 13 минути след по-дълъг процес, който включва фотографиране на оригинален пръстов отпечатък, преправяне чрез Photoshop, създаване на 3D модел и накрая, принтиране.

Според darkshark, той използва смартфона си за да снима своя пръстов отпечатък, оставен на чаша вино.

Отне ми 3 опита за конфигурации, но накрая се получи. 3D отпечатъка отключи телефона ми. Това поражда много етични въпроси и притеснения. Няма нищо, което да ми пречи да открадна пръстовите ви отпечатъци, без да разберете. Ако открадна телефона на някой, техните отпечатъци са вече на него.

Мога да направя целия този процес за по-малко от 3 минути и дистанционно да стартирам 3D принтирането, така че да стане докато стигна до него. Повечето банкови приложения изискват само удостоверяване с пръстов отпечатък, за да мога да разполагам с цялата ви информация и да изразходвам парите ви за по-малко от 15 минути, ако телефонът ви е защитен само с пръстови отпечатъци.

Миналия месец Samsung Galaxy S10 дебютира с множество интересни и уникални функции, но технологичният гигант пусна крипто портфейла само в САЩ, Канада и Корея от 70-те страни, където в момента е на разположение за покупка. Географските ограничения оставиха купувачите по целия свят да се чудят защо не могат да активират функцията за крипто портфейл, въпреки че успяват да изтеглят подходящия пакет с приложения за Android, за да имплементират портфейла си.

Бе съобщено, че Samsung Blockchain Wallet понастоящем е съвместим само с Етериум (ETH) и базирани на Етериум ERC20 токени, с план за пълна подкрепа за други криптовалути, включително Биткойн, предназначени за бъдеща дата. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе