Елена Йончева обвини в корупция министъра на културата Боил Банов

в България
Loading...

Депутатът от БСП и журналист Елена Йончева разкри данни за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър. Тя показа запис, от който става ясно, че Банов е задействал незаконна схема, за да опрости санкции на частна фирма в размер на 700 хиляди лева за ремонта на Ларгото. Аферата бе наречена „Ало, Банов“ по аналогия с аферата “Ало, Ваньо” отпреди години, когато телефонен запис разкри злоупотреба на министър-председателя Бойко Борисов с власт за укриване на данъчни престъпления.

През 2016 година сегашният министър на културата Боил Банов, тогава зам.-министър на културата, е действал с цел “да опрости” 700 000 лева, които би трябвало да бъдат наложени като санкция за проекта за ремонт на Ларгото. Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева на специална пресконференция, която беше обещана в началото на седмицата с мото “разкритие на корупция по високите етажи на властта”.

На самата пресконференция, като доказателство, Йончева пусна запис на телефонен разговор, в който Банов прави уговорката. Записът беше около 3,5 минути, но от БСП обещаха да предоставят пълния запис, без монтаж. Разговорът бил записан от “служител на министерството на културата”, а самият разговор бил воден от кабинета на министъра на културата. ГЛАСОВЕ

ВИДЕО: Пресконференцията на Елена Йончева за грабежа на ГЕРБ

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе