Едуард Сноудън е плащал с биткойн за сървърите през които изтече информацията от АНС

в Крипто
Loading...

Сървърите, които Едуард Сноудън използваше за хилядите изтекли документи до журналисти, бяха платени с биткойн, разкрива Агенцията за национална сигурност (NSA) на конференцията Bitcoin 2019 на 27 юни.

Сноудън работи като подизпълнител на ЦРУ през 2013 г., когато изтеклата от него информация разкри, че телекомуникационните компании и правителствата са участвали в „почти Оруелски“ програми за масово наблюдение, които обхващат телефонните записи на нищо неподозиращите американци.

Говорейки през видеовръзка от Русия, той описа възможността за обмен и транзакции, без да бъде наблюдаван и записан като “основата на всички права” – и каза, че биткойн помага за осигуряването на поверителността на личния живот в епохата на повишено наблюдение.

Той също така предупреди за вредното въздействие, което смартфоните и социалните мрежи ще имат върху нашето право на неприкосновеност на личния живот в бъдеще, добавяйки:

Преди правителствата можеха да ви следят, но сега всичко това се случва с устройства, за които ние сами плащаме. И докато ние го правим това, поверителността на личния ни живот спира да бъде статукво и свободата спира да бъде естественото състояние на нещата.

Сноудън, който получи тригодишно разрешение за пребиваване в Русия, също настоя, че принципът зад правото на неприкосновеност на личния живот не е да имаш какво да криеш.

Той отхвърли критиките, че биткойн се използва главно от престъпници, твърдейки че: “Има доста повече престъпници, които използват долара.”

Миналата година Сноудън изрази загриженост относно биткойн – твърдейки, че блокчейна на криптовалутата е „опустошително публичен“ и податлив на злоупотреби.

По това време той демонстрира и подкрепата си за ZCash, твърдейки, че това е “най-интересният” алткойн на пазара заради конфиденциалността.

Cryptodnes. bg

https://bultimes.com/mobilnite-operatori-v-balgariya-podslushvat/

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе