Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Една от най-големите фирми за недвижими имоти в ОАЕ ще проведе собствено ICO

в Крипто
Loading...

Според неотдавнашен доклад, голяма фирма за недвижими имоти със седалище в Дубай – Emaar, наскоро разкри плановете си за представяне на собствен токен. Фирмите също така заявиха, че има планове за ICO в Европа.

Emaar си партнират с Lykke

Статията, която разкри плановете на гиганта за недвижими имоти да притежава ICO, също разкри, че предложеният токен ще бъде разработен от Lykke, швейцарски блокчейн стартъп. Токенът ще позволи на клиентите и заинтересованите страни на фирмата да имат достъп до системата за “препращане и лоялност” в цялата компания.

Съобщението също така разкри, че Emaar най-вероятно ще държи предложеният ICO в Европа, в рамките на една година от вътрешното оперативно стартиране на платформата.

На Emaar, която е най-голямата компания за недвижими имоти в Обединените арабски емирства (ОАЕ), се приписва изграждането на Бурж Халифа, Дубайския фонтан, Дубайския мол и Дубайската опера.

Към юни миналата година, фирмата регистрира приходи от $5,83 милиарда и нетна стойност от $9,7 милиарда. Въпреки това, въз основа на последните доклади, фирмата успява да увеличи приходите си с 37% от миналата година до $7 милиарда. Според съобщението, издадено от гиганта за недвижими имоти, Lykke, който е натоварен с разработването на токена, ще спазва ERC-20 стандарта и ще го пусне на блокчейна на Етериум (ETH).

Все още няма плащане с крипто за имот

Преди няколко седмици беше съобщено, че Emaar са започнали да приема криптовалута за плащане за имоти. Този слух обаче е развенчан от фирмата.

Що се отнася до плана на фирмата за ICO, председателят на Emaar Properties, Мохамед Алабар, каза, че компанията се стреми да „разшири опита на Emaar“.

Приветствахме дигиталния свят, дори когато продължаваме да изграждаме най-напредналите и иновативни физически структури и използваме както за радост, така и за полза на нашите клиенти и заинтересовани страни в световен мащаб. Токенът на общността Emaar бележи значителен скок в нашето пътуване за дигитална трансформация. Cryptodnes.bg

Kакво е ICO?

ICO (initial coin offering) е механизъм за набиране на средства, при който нови проекти продават своите подлежащи крипто токени в замяна на Биткойн и Етериум. Това е донякъде подобно нa първоначално публично предлагане (IPO), при което инвеститорите закупуват акции на дружество.

ICO – тата са сравнително ново явление, но бързо са се превърнали в доминантна тема на дискусия в рамките на крипто общността. Някои разглеждат проектите на ICO като нерегулирани ценни книжа, които позволяват на основателите да вдигнат неоправдано количество капитал,докато други твърдят, че това е нововъведение в традиционния модел за финансиране на рисков капитал.

Има малко ограничения за това кой може да участва в ICO, ако се предположи, че жетонът всъщност не е ценна книга. И тъй като взимате пари от много инвеститори, сумите, набрани в първоначално жетонно предлагане (ICO), могат да бъдат абсурдни. Основен проблем с ICO – тата е фактът, че повечето от тях набират пари преди разработката на въпросния продукт. Това прави инвестицията изключително спекулативна и рискова. Аргументът е, че този стил на набиране на средства е особено полезен (дори и необходим), за да стимулира развитието на протокола.
Законни ли са ICO – тата?
От юридическа гледна точка

ICO – тата съществуват в изключително сива зона, защото могат да се изградят аргументи както за и против факта, че те са просто нови, нерегулирани финансови активи. Последното решение на SEC обаче оттогава успя донякъде да изчисти част от тази сива зона. В някои случаи жетонът просто предоставя някакво удобство или услуга, което означава, че той дава на собственика достъп до конкретен протокол или мрежа; като по този начин тя не може да бъде класифицирана като финансова гаранция.

От друга страна, ако жетонът има характера
по-скоро на валута (в много либерален смисъл), което означава, че целта е само да се променя стойността, то по-скоро има характера на ценна книга.

Последни от Крипто

Отиди Горе