Европейският съюз уверено върви към диктатура на глобалната олигархия

в СВЯТ

Референдумите станаха особено непоносими и крайно опасни за бандитските формирования след народния вот в Крим, Великобритания, Каталуния и надвисващата опасност за властта на партокрацията.
Понятието Референдум и пряката демокрация се отхвърлят от все повече от корпоративните, така наречени „Европейски партии“,които все повече се превръщат в „Олигархични организирани престъпни групи“.
И Холандия е на път да отмени референдумите. Има споразумение между партиите в управляващата 4-партийна коалиция за отмяна на закона за референдумите в Холандия. Това обяви вицепремиерът Хюго де Йонге. По думите му холандското правителство подкрепя решението на долната камара на парламента за отмяна на закона за провеждане на консултативни референдуми, по който през 2016 г. бе проведено допитване, отхвърлило споразумението за асоциация на Украйна към ЕС.
„Не всички може да се съгласни, но има споразумение между партиите в управляващата коалиция за отмяна на закона“, заяви в петък вицепремиерът Хюго де Йонге. И така отхвърли тотално участието на гражданите във вземането на решения.

В България ГЕРБ се тресат от ужас, че Референдумът по Истанбулската конвенция ще бъде втората, но катастрофална загуба на избори. Бъдещият Референдум се очертава да бъде българският народ, православната и всички други църкви, Президентът Радев, БСП, Патриоти и патриотични сили срещу ГЕРБ, джендър идеологията и всички натрапвани евро извращения, срещу Отворено общество, продажните НПО и част от психо десните.
Очевидно ръководството на ГЕРБ е в ужас и ще направи всичко възможно да провали и този Референдум и опасността от пряка демокрация.
Те се опиват да се скрият зад Конституционния съд и да избягнат катастрофата.“Мозъчният им тръст“ ГЕРБ пита Конституционния съд дали конвенцията противоречи на Конституцията.

Страхът от референдумите е страх от гражданите. Хора, които през цялото време говорят за важността на демокрацията, прокарването на демократичните принципи, иначе трескаво се борят с присъщи принципи на демокрацията, като свободната воля на народа и провеждането на референдуми.
Атлантици от всички страни трескаво възпрепятстваха провеждането на референдум в Черна Гора за влизането на страната в НАТО.

За отмяна на закона за референдуми в Холандия гласуваха 76 депутати, а за запазването му – 69. Опозицията гласува за запазване на консултативните референдуми като инструмент, но гласовете се оказаха недостатъчни.
Предложението за анулиране на закона отива в Сената, като окончателният вот се очаква през април.
Законът за тези референдуми влезе в сила през 2015 г. след обсъждане, продължило няколко години. Оттогава бе проведен само един такъв референдум – за ратификацията на споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна.
Победиха противниците на асоциирането, което създаде доста главоболия на правителството. Премиерът Марк Рюте трябваше да води сложни преговори с Брюксел, в резултат на които бе приета декларация на среща на върха на ЕС за Украйна, „отчитаща безпокойството на хората, гласували против“.
По току-що отменения закон предстои обаче още един вече насрочен референдум – относно закона за т.нар. „Биг брадър“, който предвижда значително разширяване на възможностите на спецслужбите за следене на гражданите. Той е насрочен за 21 март.

Йордан Халачев, ПРЕГЛЕД