Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Европейска премиера: “Лимузината на Путин” жъне успехи на Автомобилното изложение в Женева

в Технологии
Loading...
Особено внимание привлече факта, че специалната версия на новия руски автомобил премиум клас се използва за превоз на руския президент и руския премиер. Публиката чакаше на опашка, за да седне зад волана на Aurus.

На 89-ото Автомобилно изложение в Женева, едно от най-престижните събития по рода си в света, пред европейската публика премиерата си направиха два модела на новите руски автомобили премиум клас – блиндираната лимузина Aurus Senat Limousine L700 и седанът Aurus Senat S600.

Кореспондентът на ТАСС на събитието съобщи, че впечатляващата блиндирана лимузина е била изложена зад стъкло и до нея достъп са имали само потенциалните ѝ купувачи. На щанда с площ около 650 кв. м е било изложено и шасито на автомобила, за да могат всички заинтересовани клиенти да се запознаят с премиум технологията, включваща хибридна система, двигател V8 с мощност 600 к. сили и задвижване 4х4, разработено специално за руските климатични условия.

Особено добре е била приета презентацията на главни директор на ООО “Аурус” Франц Герхард Хилгерт. Според него специално за изложението в Женева е разработена боята “руско злато”, която подхожда на салона на автомобила в светли тонове. В промоцията са участвали и проектанти от руски Научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ), както и главният конструктор на машината Вадим Переверзев.

“Представянето в Женева за нас е голямо събитие, един вид промеждутъчен петгодишен резултат от работата на целия ни екип”, каза Переверзев. “В автомобила са използвани най-съвременните технологични решения, обезпечаващи високи потребителски качества, а в този сегмент това са висок комфорт, сигурност, тягово-динамични показатели”.

Автомобилът може да се използва при температури от -40 до +50 градуса по Целзий. Моделът Aurus Senat Limousine тежи около 6,9 т и може да развива скорост до 100 км/ч за 9 секунди, а седанът е с по-малко тегло за единица мощност, поради което за развиването на подобна скорост са му нужни само 6 секунди.

“Много се радваме. Наистина се получи много добра машина”, отбеляза и началникът на отдела за дизайн на НАМИ Юрий Черненко. “Машината от една страна изглежда монументално, а от друга е бърза благодарение на своята форма и изглежда съвременно; за нея се чуват само положителни отзиви”, резюмира той, като допълни, че според него Aurus превъзхожда продукцията на британските си конкуренти Rolls-Royce и Bentley Motors.

Руският бранд предизвика огромен интерес в Женева – на презентацията присъстваха около 150 журналисти и експерти, които оформиха опашка от желаещи да седнат зад волана на луксозния автомобил.  Изключително внимание привлече и фактът, че спецверсиите му са в гаража на руската Федерална служба за охрана и се използват за превоз на руския президент и премиер. Russia Beyond

Гледайте и това ВИДЕО, за да разберете как изглежда отвътре лимузината на Путин Aurus!

Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе